Хліб з кмином
(покроковий рецепт з фото)
Випічка хліба в домашніх умовах - процес захоплюючий, але часом досить трудомісткий. Я ж хочу поділитися з вами чудовим рецептом на швидку руку, який припаде до смаку зайнятим господаркам.
Перед вами класна ідея, як приготувати хліб з кмином і содою. У рецепті не потрібні дріжджі або закваска, а також спеціальна техніка. Замішується тісто руками, легко і просто. Такий хлібець стане відмінним варіантом для сніданку, наприклад, так як на весь процес піде у вас близько години. Здорово, згодні? Аромат кмину і ніжна текстура ... Однозначно рекомендую взяти рецепт на замітку!
- Борошно - 450 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Кмин - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Кефір - 300 мілілітрів (приблизно)
1. Насамперед включіть її, нехай розігрівається до 230 градусів. У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль, соду, цукор, кмин і розм'якшене вершкове масло. Розітріть руками або виделкою до однорідної крихти.
2. Влийте в тісто кефір і ретельно перемішайте.
3. Замісити однорідне тісто. Воно не повинно бути занадто сухим, але і липнути до рук сильно теж не повинно.
4. Викладіть тісто на деко, зробіть при бажанні ось такі надрізи і відправте в духовку на 15 хвилин. Після температуру знизьте до 200 градусів і випікайте ще хвилин 25 до рум'яності і готовності.
5. Ось така краса при мінімумі зусиль і з невеликої кількості інгредієнтів. Пригощайтеся!