Картопляні чіпси з курячою приправою і кмином
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт картопляних чіпсів, підсмажених в соняшниковій олії зі смаком курки та кмину.
Картопляні чіпси - одне з улюблених страв, як для дорослих, так і дітей. Вчимося готувати їх вдома!
- Картопля - 6 штук
- Рослинної олії - 250 мілілітрів
- Курячого бульйону - 10 грам
- Сушеного кмину - 10 грам
- Сіль - - За смаком
- Порошок чилі - - За смаком
1. Перше запитання, який виникає при приготуванні чіпсів - це як порізати картопля досить тонко. Відповідь - за допомогою різання для сиру. Цей інструмент не тільки незамінний в побуті сирного гурмана, він також допоможе Вам ідеально тонко нарізати картоплю.
2. Нарізану картоплю опустіть у воду, щоб він не почорнів, і залиште його на 5-10 хвилин. Потім промокніть його паперовим рушником, щоб видалити зайву воду.
3. Заготовлений картопля викладіть в сковороду і обсмажте у великій кількості рослинного масла.
4. Слідкуйте за картоплею під час смаження і виймайте готові чіпси. Шумовка відмінно підійде для виймання. Готові чіпси промокайте паперовим рушником, щоб видалити зайвий жир.
5. Складіть готові чіпси у велику миску. Тепер найголовніше - приправи. Звичайно ж, ви можете приправити чіпси чим завгодно, на що вистачить Вашої фантазії і підручних засобів. Мені ж захотілося відтворити смак моїх улюблених чіпсів з куркою і кмином. Де взяти курячу приправу. Найкраще використовувати кубик курячого бульйону. Як не дивно, саме він додасть Вашим чіпсам смак, так схожий на смак готових чіпсів з беконом. Розбийте кубик, додайте сушеного кмину і солі за смаком. Насолоджуйтесь!