Квасолевий суп з приправою з петрушки
(покроковий рецепт з фото)
Звичайний пісний квасолевий суп може бути дуже смачним! Не вірите? А даремно! Скористайтеся цим рецептом і перевірте: від тарілки такого супу не відязикаться ніхто, навіть "м'ясоїди" . Корисний, ароматний суп.
Бобові дуже важливі і корисні, їх слід включати в своє меню, особливо взимку. Тому пропоную приготувати смачний, корисний, поживний і ароматний суп-пюре з квасолі з пікантною заправкою з петрушки. Готується суп легко, але не дуже швидко. Хоча процес приготування можна прискорити, використовуючи консервовану квасолю. Готуємо!
- Квасоля біла - 200-250 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Селера - 2-3 штук (стебла)
- Помідори - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Зелень петрушки - 1 пучок
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2, 5 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Зіра мелена - 1 щіпка
- Перець чилі - 1/4 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
1. Квасоля замочимо на ніч у холодній воді. Потім промиємо її, викладаємо в каструлю. Додамо одну морква, стебло селери, цибулину, помідор, лавровий лист. Заливаємо водою і варимо до готовності квасолі.
2. Коли квасоля зварилася, викидаємо овочі, залишаємо квасоля з овочевим бульйоном. Очистимо другу цибулину і часник, дрібно нарізаємо і обсмажуємо пару хвилин на оливковій олії.
3. Добавим натертую морковь.
4. І нарізаний стебло селери. Додамо сіль і мелену зіру, обсмажуємо хвилин 7-8, до м'якості.
5. Додаємо до обсмаженою овочам квасоля.
6. І приблизно половину бульйону. Бульйон, що використовуємо пізніше, будемо їм регулювати густоту супу. Daem суп pokipet 'пару хвилин.
7. Для заправки дрібно нарізаємо зелень петрушки, часник і перчик чилі.
8. Додамо дрібку солі, лимонний сік і чайну ложку оливкової олії. І все разом добре розтираємо, нехай смаки і аромати перемішуються.
9. За допомогою погружного блендера перетворюємо суп в пюре, dolivaem бульйон, якщо необхідно.
10. Розливаємо по тарілках і додаємо гостру і ароматну заправку з петрушки.