Домашній сир із зеленню і кмином
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите сир? Пропоную приготувати його самостійно в домашніх умовах. Це дуже просто, досить мати потрібні продукти і шматок марлі. У домашній сир можна додавати різні спеції за смаком.
Щоб приготувати смачний сир, знадобляться улюблені спеції, молоко, кефір, яйця, марля і каструля. Весь процес приготування дуже простий. Обов'язково ставте гніт і тримайте сир в холоді. Дивіться, як приготувати домашній сир із зеленню і кмином. Пробуйте і діліться враженнями! хай щастить!
- Молоко - 1 літр
- Кефір - 1 літр (або кисле молоко)
- Яйце - 6 штук
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець червоний гострий - 0, 3 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Рубана зелень - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - За смаком (по бажанню)
Підготуйте продукти. Приступимо! Кріп дрібно поріжте.
З'єднайте молоко і кефір. Каструлю краще брати з товстим дном, у мене з подвійним, так більше шансів, що ні підгорить. Перемішайте молоко і кефір і поставте на плиту на невеликий вогонь прогріватися.
Яйця з дрібкою солі збийте вінчиком або виделкою до однорідної маси. Міксер не знадобиться.
Додайте сіль, влийте в тепле молоко яйця тонкою цівкою. Перемішуючи, доведіть до кипіння суміш. Проваріть пару хвилин.
Не поспішайте знімати з вогню сир, дайте йому трохи охолонути прямо в каструлі. Після візьміть друшляк або сито для фруктів, стояти Марлен. Відцідіть сир від рідини.
Додайте в сир червоний перець гострий (у мене крупно мелений), перець чорний мелений, кмин, кріп.
Добре перемішайте сир зі спеціями.
Зауважте марлю щільно. Поставте сир в холодильник під гніт на 5-6 годин.
Домашній сир із зеленню і кмином готовий. Нарізайте кубиками, смужками - і до столу!