Мочений кавун
(покроковий рецепт з фото)
Мочений кавун - приголомшлива закуска. Хто його спробував один раз, вже ніколи не виключить зі списку своїх улюблених солінь. До м'яса, птиці, та й без нічого це просто смакота.
Рецепт приготування мочених кавунів дуже простий. Потрібно пам'ятати, що підійдуть трохи недостиглі кавуни, вагою не більше 2-2, 5 кілограмів, з тонкою кіркою. Закуска дивовижно смачна. Дуже раджу, спробуйте не пошкодуєте. А якщо вам попадеться незрілий кавун, не поспішайте викидати, приготуйте його за моїм рецептом.
- Кавун - 2-3 кілограм
- Часник - 3-4 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр

Підготуйте інгредієнти для приготування моченого кавуна.

Петрушку помийте і дрібно наріжте. Викладіть в каструлю.

Додайте нарізаний часник.

Кавун помийте, наріжте довільно, udalite Екстремальні. Викладіть шар кавуна в каструлю. Посипте петрушкою.

Потім викладіть наступний шар кавуна.

Чергуючи шари кавуна і петрушки, заповніть всю каструлю.

Приготуйте розсіл з розрахунку 1 столова ложка солі і 2 столові ложки цукру на літр води. Залийте кавуни.

Кавуни в каструлі спливуть. Тому накрийте їх тарілкою і поставте легкий вантаж. Тримайте кавуни в каструлі при кімнатній температурі добу. Після відправте в холод.

Ще через дві-три доби кавуни можна буде їсти.

Мочений кавун готовий. Незвичайно смачно!