Рецепт Мочений часник фото

Мочений часник
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Часник
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Заготовки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 5 дн. 0 г. 0 хв.

На зиму багато хто намагається зробити заготовки різних овочів, адже як же приємно дістати баночку улюблених і отримати насолоду від їх смаком. Спробуйте в цьому році цікавий рецепт, як приготувати мочений часник.

Опис приготування:

Часник за цим рецептом можна їсти не тільки взимку, а й в будь-який час. Для того, щоб він вийшов самим смачним і корисним, часник краще збирати в липні, його ще називають молочним. Такий часник можна без проблем додавати в салати або використовувати для приготування перших і других страв. Готується все дуже легко, і заготовку можна зберігати протягом кількох місяців.

1. Часник ретельно чистимо від лушпиння, потім промиваємо і замочуємо в теплій воді на 1 час.

2. Банку стерилизуем, потім складаємо в неї замочений часник, кладемо листя смородини і вишні, сушений кріп (можна будь-яку сушену зелень на ваш розсуд).

3. У сотейник наливаємо склянку води, додаємо сіль і оцет, ставимо все на вогонь і доводимо маринад до закипання. Готовим розсолом заливаємо часник, накриваємо банку марлею і залишаємо при температурі 10-15 градусів на 5 діб. По закінченні цього часу закриваємо банку щільною кришкою і поміщаємо в холодильник для зберігання. Можна вживати такий часник і відразу.


  • Часник - 300 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - 15 грам
  • Оцет - 10 мілілітрів
  • Сушені листя смородини- За смаком
  • Листя вишні - За смаком
  • Кріп - За смаком
Часник за цим рецептом можна їсти не тільки взимку, а й в будь-який час. Для того, щоб він вийшов самим смачним і корисним, часник краще збирати в липні, його ще називають молочним. Такий часник можна без проблем додавати в салати або використовувати для приготування перших і других страв. Готується все дуже легко, і заготовку можна зберігати протягом кількох місяців.

1. Часник ретельно чистимо від лушпиння, потім промиваємо і замочуємо в теплій воді на 1 час.

2. Банку стерилизуем, потім складаємо в неї замочений часник, кладемо листя смородини і вишні, сушений кріп (можна будь-яку сушену зелень на ваш розсуд).

3. У сотейник наливаємо склянку води, додаємо сіль і оцет, ставимо все на вогонь і доводимо маринад до закипання. Готовим розсолом заливаємо часник, накриваємо банку марлею і залишаємо при температурі 10-15 градусів на 5 діб. По закінченні цього часу закриваємо банку щільною кришкою і поміщаємо в холодильник для зберігання. Можна вживати такий часник і відразу.

Схожі рецепти