Мочений часник
(покроковий рецепт з фото)
На зиму багато хто намагається зробити заготовки різних овочів, адже як же приємно дістати баночку улюблених і отримати насолоду від їх смаком. Спробуйте в цьому році цікавий рецепт, як приготувати мочений часник.
Часник за цим рецептом можна їсти не тільки взимку, а й в будь-який час. Для того, щоб він вийшов самим смачним і корисним, часник краще збирати в липні, його ще називають молочним. Такий часник можна без проблем додавати в салати або використовувати для приготування перших і других страв. Готується все дуже легко, і заготовку можна зберігати протягом кількох місяців.
1. Часник ретельно чистимо від лушпиння, потім промиваємо і замочуємо в теплій воді на 1 час.
2. Банку стерилизуем, потім складаємо в неї замочений часник, кладемо листя смородини і вишні, сушений кріп (можна будь-яку сушену зелень на ваш розсуд).
3. У сотейник наливаємо склянку води, додаємо сіль і оцет, ставимо все на вогонь і доводимо маринад до закипання. Готовим розсолом заливаємо часник, накриваємо банку марлею і залишаємо при температурі 10-15 градусів на 5 діб. По закінченні цього часу закриваємо банку щільною кришкою і поміщаємо в холодильник для зберігання. Можна вживати такий часник і відразу.
- Часник - 300 грам
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 15 грам
- Оцет - 10 мілілітрів
- Сушені листя смородини- За смаком
- Листя вишні - За смаком
- Кріп - За смаком
1. Часник ретельно чистимо від лушпиння, потім промиваємо і замочуємо в теплій воді на 1 час.
2. Банку стерилизуем, потім складаємо в неї замочений часник, кладемо листя смородини і вишні, сушений кріп (можна будь-яку сушену зелень на ваш розсуд).
3. У сотейник наливаємо склянку води, додаємо сіль і оцет, ставимо все на вогонь і доводимо маринад до закипання. Готовим розсолом заливаємо часник, накриваємо банку марлею і залишаємо при температурі 10-15 градусів на 5 діб. По закінченні цього часу закриваємо банку щільною кришкою і поміщаємо в холодильник для зберігання. Можна вживати такий часник і відразу.