Мочений виноград на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Маючи в наявності кисті темного винограду, замочіть його на них на зиму і отримаєте холодну закуску нічим не гірші від закордонних оливок і маслин. Мочений виноград володіє яскравим солодко-солоним, пряним смаком.
Мочений виноград залишається таким же барвистим, лише злегка змінює свій колір. Ягоди, крім солодкого присмаку, набувають і легку нотку солонуватий - це дуже смачно. Такий виноград можна використовувати для приготування святкових канапе, для прикраси салатів і закусок, замінюючи їм маслини і оливки.
- Виноград - 1, 5 кілограма (темний)
- Вода - 2 L (холодна)
- Сіль - 5 Ст. Ложок
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Виноград акуратно промийте у воді, видаліть зіпсовані ягідки з кистей. Самі кисті з ягодами викладіть в глибоку ємність.
Всипте сіль. Вона повинна бути звичайною кам'яною, НЕ йодованої! За бажанням можете розмішати сіль у воді і потім залити виноград приготованим розсолом.
Влийте холодну воду, акуратно розмішайте сіль в рідини. Воду можна набрати прямо з-під крана або використовувати відфільтровану.
Накрийте виноград тарілкою або блюдцем, помістіть зверху гніт. На пару днів залиште в теплому місці, щоб почався процес бродіння, потім перенесіть на холод: у підвал, льох. Залиште на 1, 5-2 тижні.
Через 1, 5 тижні вже можна пробувати малосольний мочений виноград. Якщо хочете, щоб він став більш солоним, залиште його в розсолі ще на 2 тижні під гнітом.
Готові соління викладіть на тарілку і подайте до столу. Виноград дуже смачний з запеченим свинячим м'ясом, куркою, качкою і т.Д.