Виноград маринований на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний смак маринованого винограду оцінять ті гурмани, які люблять кисло-солодкі поєднання в їжі. За бажанням при заготівлі можна додати насіння гірчиці і мариновані ягоди розлетяться на "ура"!
Розрахунок інгредієнтів вказана ємність об'ємом 0, 5 L. Неймовірно смачний сир будь-якого сорту з виноградом, замаринованим таким чином. Можна придбати кілька сортів сиру і подати їх нарізку з виноградом і медом - від такого смакового поєднання просто неможливо відірватися! Також ідеально поєднання заготовки і запеченої курки, перепелів.
- Виноград білий - 300 грам
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (без гірки)
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний горошок - 10 штук
- Часник - 3 зубчики
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Обірвіть ягоди винограду з кистей, висипте в глибоку ємність і промийте у воді. Найкраще використовувати стиглий виноград солодких сортів. Якщо ж ягоди кислуваті на смак, то додатково всипте в маринад трохи цукрового піску - 1-1, 5 ç.l.
Наповніть промитими ягодами чисту банку до верху.
Закип'ятіть воду і залийте окріп в ємність, відразу ж накрийте жерстяної кришкою, але не закручуйте. Пропарте виноград приблизно 5 хвилин. Чим більше ягоди, тим більше часу для пропарювання їм необхідно.
Всипте в каструлю сіль. Якщо будете додавати цукор, то всипте і його в каструлю. Злийте рідину з банки з виноградом в каструлю, влийте ще 40-50 мл. Води і закип'ятіть розсіл. Нагрівання вимкніть і влийте оцет, перемішайте. Вливати оцет необхідно тільки в киплячий розсіл!
Часникові зубчики очистіть від лушпиння і промийте у воді, розріжте навпіл і просуньте в ємність. Всипте в банку і горошини чорного перцю. Залийте гарячим маринадом до верху і відразу ж закрутіть кришкою по різьбі або закупорте кришку ключем для консервації, якщо вона без різьблення.
Дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть її на зберігання в комору до зими.