Виноград, маринований з часником і пряними травами
(покроковий рецепт з фото)
Виноград можна використовувати не тільки для приготування соку, вина і джемів, але ще і замаринувати і подати в якості закуски. Маринований виноград ідеально до м'яса підходить, особливо до баранини.
Виноград маринується, приблизно, добу. Якщо залишаєте його в холодильнику довше, смак буде більш пряним і насиченим. Часник і пряні трави надають винограду приємний, пікантний смак і аромат. Спробуйте!
- Виноград - 500 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Гірчиця горошком - 1 ч Чайних ложок
- Перець горошком - 10 штук
- Гвоздика - 1 штука
- Базилік - 1 пучок
- Чебрець - 1 Ст. Ложка
- Оцет бальзамічний - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Вода - 250 мілілітрів
Підготуємо виноград, прянощі і спеції.
У каструлю викладаємо сіль, цукор, гірчицю, перець горошком і гвоздику.
Додаємо чебрець і базилік.
Часник чистим, ріжемо і висипаємо в каструлю.
Наливаємо воду, бальзамічний оцет і кладемо лаврушку. Можна використовувати лавровий лист або лаврову гілочку. Ставимо маринад на плиту і доводимо до кипіння.
Виноград моєму і знімаємо з грона.
Киплячий маринад знімаємо з вогню, відправляємо в нього виноград. Накриваємо кришкою і залишаємо на пару годин при кімнатній температурі. Потім перекладаємо виноград з маринадом в скляну банку і ставимо в холодильник на добу.
Виноград, маринований з часником і пряними травами готовий. Пригощайтеся!