Салат «табуле» з пряними травами
(покроковий рецепт з фото)
Салат "табуле" з пряними травами - популярна страва в арабських країнах. Деякі вважають, що рецепт з'явився в Лівані, а деякі стверджують, що це блюдо подарувала світові сирійська кухня.
Салат "табуле" - блюдо з довгою історією. На Близькому Сході рецепт з'явився понад три тисячоліття тому. Страва не особливо змінилося за цей час, є, звичайно, різні інтерпретації, але принцип приготування збережений. Салат готується з булгура і зелені, з заправкою з масла і соком лимона. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати такий салат з овочами. Сік з помідорів і огірків, наситить крупу і додасть свіжості і соковитості салату. Таке блюдо можна подавати як самостійне блюдо або як повноцінний гарнір до м'яса. При подачі покладіть зверху кілька ложок йогурту або сметани, прикрасьте зеленню і половинками перепелиних яєць. Смачного.
- Манна крупа - 100 грам (в сухому вигляді)
- Сік лайма - 4-5 Ст. Ложок (або лимон)
- Огірок - 1 штука
- Помідор - 2-3 штук
- Зелена цибуля - 2-3 штук
- Перець чилі - 1 штука
- Базилік - 1 пучок
- М'ята - 1/3 пучка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Масло оливкове - 1/3 склянки (або виноградних кісточок)
- Йогурт - 3 Ст. Ложки