Рецепт Салат «табуле» з пряними травами фото

Салат «табуле» з пряними травами
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Овочі , Зелень , Крупи , Манна крупа
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю , Корисний обід , Легка вечеря
Салати
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 20 хв.

Салат"Табуле" з пряними травами - популярна страва в арабських країнах. Деякі вважають, що рецепт з'явився в Лівані, а деякі стверджують, що це блюдо подарувала світові сирійська кухня.

Опис приготування:

Салат"Табуле" - блюдо з довгою історією. На Близькому Сході рецепт з'явився понад три тисячоліття тому. Страва не особливо змінилося за цей час, є, звичайно, різні інтерпретації, але принцип приготування збережений. Салат готується з булгура і зелені, з заправкою з масла і соком лимона. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати такий салат з овочами. Сік з помідорів і огірків, наситить крупу і додасть свіжості і соковитості салату. Таке блюдо можна подавати як самостійне блюдо або як повноцінний гарнір до м'яса. При подачі покладіть зверху кілька ложок йогурту або сметани, прикрасьте зеленню і половинками перепелиних яєць. Смачного.

  • Манна крупа - 100 грам (в сухому вигляді)
  • Сік лайма - 4-5 Ст. Ложок (або лимон)
  • Огірок - 1 штука
  • Помідор - 2-3 штук
  • Зелена цибуля - 2-3 штук
  • Перець чилі - 1 штука
  • Базилік - 1 пучок
  • М'ята - 1/3 пучка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
  • Масло оливкове - 1/3 склянки (або виноградних кісточок)
  • Йогурт - 3 Ст. Ложки
салат
Булгур залийте теплою водою і складіть на 30 хвилин.
салат
Огірок наріжте дрібними кубиками.
салат
Помідори помийте і також наріжте кубиком.
салат
З перцю чилі видаліть насіння, дрібно наріжте його.
салат
М'яту і базилік помийте і дрібно наріжте.
салат
Зелену цибулю також дрібно наріжте.
салат
З'єднайте булгур, овочі та зелень.
салат
Заправте соком лимона або лайма, приправити сіллю, заправте маслом і перемішайте. Салат готовий!

Схожі рецепти