Десерт «Анна Павлова» з пряними грушами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Розповім, як приготувати десерт «Анна Павлова» з пряними грушами. Блюдо названо на честь знаменитої балерини. Рецепт такого десерту не зовсім класичний, але в цікавій"зимової" інтерпретації.
Опис приготування:
У класичному варіанті ласощі готується з різноманітними ягодами. Можна зустріти десерт з горіхами, з шоколадним або ягідним сиропом. У моєму рецепті були використані пряні груші, які варилися в червоному вині з додаванням ароматних спецій та фруктів. Груші потрібно брати щільні, щоб в процесі варіння вони не втратили форму і", не розлізлися" . Десерт дуже добре підійде до новорічного чи різдвяного столу.
- Білки - 3 штуки
- Цукровий пісок - 160 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки жирні - 150 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Вершковий сир - 3 Ст. Ложки
- Груші - 2 штуки
- Червоне сухе вино - 0, 5 L
- Гранатовий сік - 200 мілілітрів
- Спеції для глінтвейну - За смаком
- Мандарин - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
1. Насамперед варю глінтвейн: мою апельсин і мандарин, очищаю їх від шкірки, яку потім відправляю в каструлю. Відвалів сік фруктів, вливаю красное вино, додаю спеції, Гранатовий сік. Ставлю каструлю на вогонь, весь час помішують і доводжу до кипіння, потім знімаю з вогню і наполягаю півгодини.
2. Груші беру щільні і тверді. Мою їх і розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння і нарізаю груші часточками.
3. Кладу груші в сотейник, заливаю їх 300 мілілітрах глінтвейну, відправляю сотейник на вогонь і кип'ячу вміст 20-30 хвилин, після цього знімаю сотейник з вогню і наполягаю часточки фруктів 2-3 годину.
4. У суху чашу міксера додаю охолоджені білки, всипав дрібку солі і збиваю все близько 1-2 хвилин, потім порційно ввожу цукровий пісок. Збиваю до освіти міцних піків.
5. Деко застеляють пергаментом, викладаю білкову масу у формі кола, всередині залишаю поглиблення у вигляді своєрідного гнізда. Випікаю в розігрітому до 100 градусів духовці 2-3 годину, після цього залишаю випічку в духовці до повного охолодження.
6. Вершки заздалегідь охолоджують, вливаю їх в чашу міксера і збиваю з цукровою пудрою, потім додаю вершковий сир. Викладаю масу в раніше спечені білки (для цього ми залишали спеціальне поглиблення).
7. Вимочені груші викладаю на торт, прикрашаю десерт шматочками апельсина або мандарина. Торт сразу же подаю к столу, смачного!