Баранина в пиві з пряними сливами
(покроковий рецепт з фото)
Баранина - наше улюблене м'ясо! А цей рецепт її приготування став для мене справжнім відкриттям! Цікаве поєднання чорносливу, чебрецю і томата прекрасно підходить для баранини. М'ясо ніжне!
Баранина так прекрасна розкривається в цій страві, що міняти її на інше м'ясо я категорично не рекомендую. Portveyn, я думаю, можна замінити на сухе вино, а селера не додавати, - знаю, що багато хто його не люблять.
- Баранина - 800 грам
- Пиво - 500 мілілітрів
- Чорнослив сушений - 200 грам
- Portveyn - 100 мілілітрів
- Бекон - 100 грам
- Селера стебло - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чебрець гілочки - 4 штуки
- Вершкове масло - 25 грам
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Оцет бальзамічний - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. М'ясо помийте, наріжте.
2. Додати сіль, поперчіть, додайте рубаний часник, поламані лаврове листя і чебрець. Залийте пивом і залиште маринуватися на кілька годин.
3. Чорнослив помийте і залийте сумішшю портвейну і оцту.
4. Бекон наріжте смужками, цибуля півкільцями, селера шматочками.
5. Обсмажте м'ясо на сковороді (маринад збережіть) з додаванням олії. Перекладіть м'ясо в миску.
6. У цій же сковороді обсмажте бекон, селера і цибулю близько 5 хвилин.
7. Додайте борошно, обсмажте.
8. Поверніть в сковороду м'ясо і маринад. Тушіте про 1, 5 годин.
9. Додайте чорнослив з настоєм і тушкуйте ще 30 хвилин.
10. Смачного!