Гарбузовий хумус з пряними насінням
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом в тренді додавати в традиційний хумус нові нотки. Для кольору і смаку. Пропоную приготувати гарбузовий хумус, повністю замінивши нут печеним гарбузом. Виходить дуже ніжно і смачно!
Пасту тахіну цілком можна приготувати самим, змоловши кунжут, неодмінно обсмажений, разом з маслом в однорідну масу. Пропорції: приблизно на 100 гр кунжуту 15 мл олії.
- Гарбуз - 300 грам (м'якоть)
- Часник - 3 зубчики
- Віруючі - 3 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки(2 у перегною, 1 в насіння)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - За смаком (свіжозмелений)
- Сіль - За смаком
- Насіння соняшнику - 1 Склянка
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Перець гострий - За смаком
- Суміш прянощів - 1 Чайна ложка (за смаком - добре йде суміш для барбекю)
Запечіть гарбуз. Якщо гарбуз невелика, найзручніше запекти її половинками, прибравши насіння і волокна, і змастивши злегка рослинним маслом. Запікати слід до м'якості і легкого рум'янцю. Остудіть і зніміть тонку шкірку.
На пательні, краще чавунної, розігрійте ложку масла. Висипати насіння і обсмажте при постійному помішуванні до рум'янцю. Зніміть з вогню, відразу ж посипте перцями і прянощами, посоліть і добре перемішайте. Остудіть насіння в сковороді. Моя вам порада - робіть насіння відразу побільше - улетная штука!
У блендер покладіть очищену м'якоть гарбуза, зубчики часнику і тахіну. Влийте оливкова олія, посоліть трохи і додайте лимонний сік. Добре пробийте до однорідності. Спробуйте, можливо, вам захочеться підкоригувати смак під себе.
Перекладіть хумус в миску, посипте порцією пряних насіння, трохи збризніть оливковим маслом і подавайте відразу ж, разом з питою або коржиками, фалафель і свіжими овочами.