Рецепт Гарбузовий хумус з пряними насінням фото

Гарбузовий хумус з пряними насінням
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі, Гарбуз
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гостре, Гумус

Останнім часом в тренді додавати в традиційний хумус нові нотки. Для кольору і смаку. Пропоную приготувати гарбузовий хумус, повністю замінивши нут печеним гарбузом. Виходить дуже ніжно і смачно!

Пасту тахіну цілком можна приготувати самим, змоловши кунжут, неодмінно обсмажений, разом з маслом в однорідну масу. Пропорції: приблизно на 100 гр кунжуту 15 мл олії.

  • Гарбуз - 300 грам (м'якоть)
  • Часник - 3 зубчики
  • Віруючі - 3 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки(2 у перегною, 1 в насіння)
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Чорний перець - За смаком (свіжозмелений)
  • Сіль - За смаком
  • Насіння соняшнику - 1 Склянка
  • Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
  • Перець гострий - За смаком
  • Суміш прянощів - 1 Чайна ложка (за смаком - добре йде суміш для барбекю)
гарбузовий хумус з пряними насінням - фото крок 1
Запечіть гарбуз. Якщо гарбуз невелика, найзручніше запекти її половинками, прибравши насіння і волокна, і змастивши злегка рослинним маслом. Запікати слід до м'якості і легкого рум'янцю. Остудіть і зніміть тонку шкірку.
гарбузовий хумус з пряними насінням - фото крок 2
На пательні, краще чавунної, розігрійте ложку масла. Висипати насіння і обсмажте при постійному помішуванні до рум'янцю. Зніміть з вогню, відразу ж посипте перцями і прянощами, посоліть і добре перемішайте. Остудіть насіння в сковороді. Моя вам порада - робіть насіння відразу побільше - улетная штука!
гарбузовий хумус з пряними насінням - фото крок 3
У блендер покладіть очищену м'якоть гарбуза, зубчики часнику і тахіну. Влийте оливкова олія, посоліть трохи і додайте лимонний сік. Добре пробийте до однорідності. Спробуйте, можливо, вам захочеться підкоригувати смак під себе.
гарбузовий хумус з пряними насінням - фото крок 4
Перекладіть хумус в миску, посипте порцією пряних насіння, трохи збризніть оливковим маслом і подавайте відразу ж, разом з питою або коржиками, фалафель і свіжими овочами.

Схожі рецепти