Маринований виноград з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
Чудова закуска наповнена ароматом літа і прянощами. Смак пікантний трохи гострий, але приємний. Такий виноград можна подати як доповнення до основної страви або в якості закуски.
Вибираємо виноград, у якого немає пошкоджень шкурка, тобто, ягоди повинні бути цілі. Бажано, маринувати виноград без кісточок, але, у мене невибагливий дачний виноград, якого в цьому році дуже багато, мариную його. Виноград готовий через 2-3 дня. Через тиждень, його смак буде ще яскравіше.
- Виноград - 500 грам
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Гострий перець - 1 частина
- Часник - 3-5 зубчиків
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Оцет бальзамічний - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Кардамон - 2 штуки
- Перець духмяний - 5-6 штук
- Олія соняшникова - За смаком
- Вода - 200 мілілітрів
Підготуємо виноград, спеції і прянощі.
У каструлю насипаємо сіль, цукор і суміш пряних трав. Можна середземноморські або прованські.
Далі, кладемо лавровий лист, запашний перець і кардамон.
Додаємо гірчицю і часник.
Потім, бальзамічний оцет і трохи гострого перцю.
Залишається додати воду і довести маринад до кипіння. Соняшникова олія додавайте на свій розсуд. Маринувати можна з ним і без нього.
У гарячий маринад висипаємо виноград. Ми залишаємо в каструлі до повного охолодження. Далі, перекладаємо виноград з маринадом в скляну банку і залишаємо на 2-3 дня. Маринад повинен повністю покрити виноград. Зберігаємо в холодильнику.
Чим довше маринується виноград, тим сильніше і більш насиченим стає його смак і аромат. Смачного!