Рецепт Маринований виноград з гірчицею фото

Маринований виноград з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Виноград
Дієтичне харчування
На природу
Заготовки, Маринування

Чудова закуска наповнена ароматом літа і прянощами. Смак пікантний трохи гострий, але приємний. Такий виноград можна подати як доповнення до основної страви або в якості закуски.

Вибираємо виноград, у якого немає пошкоджень шкурка, тобто, ягоди повинні бути цілі. Бажано, маринувати виноград без кісточок, але, у мене невибагливий дачний виноград, якого в цьому році дуже багато, мариную його. Виноград готовий через 2-3 дня. Через тиждень, його смак буде ще яскравіше.

  • Виноград - 500 грам
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Гострий перець - 1 частина
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Оцет бальзамічний - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Кардамон - 2 штуки
  • Перець духмяний - 5-6 штук
  • Олія соняшникова - За смаком
  • Вода - 200 мілілітрів
маринований виноград з гірчицею - фото крок 1
Підготуємо виноград, спеції і прянощі.
маринований виноград з гірчицею - фото крок 2
У каструлю насипаємо сіль, цукор і суміш пряних трав. Можна середземноморські або прованські.
маринований виноград з гірчицею - фото крок 3
Далі, кладемо лавровий лист, запашний перець і кардамон.
маринований виноград з гірчицею - фото крок 4
Додаємо гірчицю і часник.
маринований виноград з гірчицею - фото крок 5
Потім, бальзамічний оцет і трохи гострого перцю.
маринований виноград з гірчицею - фото крок 6
Залишається додати воду і довести маринад до кипіння. Соняшникова олія додавайте на свій розсуд. Маринувати можна з ним і без нього.
маринований виноград з гірчицею - фото крок 7
У гарячий маринад висипаємо виноград. Ми залишаємо в каструлі до повного охолодження. Далі, перекладаємо виноград з маринадом в скляну банку і залишаємо на 2-3 дня. Маринад повинен повністю покрити виноград. Зберігаємо в холодильнику.
маринований виноград з гірчицею - фото крок 8
Чим довше маринується виноград, тим сильніше і більш насиченим стає його смак і аромат. Смачного!

Схожі рецепти