Маринований виноград під оливки
(покроковий рецепт з фото)
Пікантний, соковитий, хрусткий виноград з абсолютно не з тим смаком, який від нього чекають. Здивуйте своїх гостей цікавою закускою із зеленого винограду.
Маринований виноград - ідеальний вибір для приготування канапе, салатів з виноградом і сиром і навіть десертів! Відмінна закуска для святкового столу! розповідаю, як приготувати маринований виноград під оливки.
- Виноград - 300 грам (зелений, без кісточок)
- Перець духмяний - 5 штук (горошок)
- Гвоздика - 3 штуки (бутони, спеція)
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Лист лавровий - 1 штука
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
- Оцет 9% - 20 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зазначена кількість на банку обсягом 0, 5 L.
Воду налийте в каструльку і додайте всі інгредієнти маринаду, крім оцту. Доведіть до кипіння.
У стерилізовані банки покладіть чисті ягоди винограду.
Влийте трохи гарячого маринаду через сито і оцет.
Потім влийте маринад. Як варіант, з маринаду можна прибрати лавровий лист і паличку кориці, а решта влити в банку разом з вмістом.
Закрийте банку стерилізованої кришкою, остудіть і приберіть в холодильник на 10 днів!
Після закінчення часу закуска буде готова! Смачного!