Рецепт Маринований виноград під оливки фото

Маринований виноград під оливки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Виноград
Дієтичне харчування
На природу
Заготовки, Маринування

Пікантний, соковитий, хрусткий виноград з абсолютно не з тим смаком, який від нього чекають. Здивуйте своїх гостей цікавою закускою із зеленого винограду.

Маринований виноград - ідеальний вибір для приготування канапе, салатів з виноградом і сиром і навіть десертів! Відмінна закуска для святкового столу! розповідаю, як приготувати маринований виноград під оливки.

  • Виноград - 300 грам (зелений, без кісточок)
  • Перець духмяний - 5 штук (горошок)
  • Гвоздика - 3 штуки (бутони, спеція)
  • Обкладинка - 1 штука (паличка)
  • Лист лавровий - 1 штука
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 1 Склянка
  • Оцет 9% - 20 мілілітрів
маринований виноград під оливки - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зазначена кількість на банку обсягом 0, 5 L.
маринований виноград під оливки - фото крок 2
Воду налийте в каструльку і додайте всі інгредієнти маринаду, крім оцту. Доведіть до кипіння.
маринований виноград під оливки - фото крок 3
У стерилізовані банки покладіть чисті ягоди винограду.
маринований виноград під оливки - фото крок 4
Влийте трохи гарячого маринаду через сито і оцет.
маринований виноград під оливки - фото крок 5
Потім влийте маринад. Як варіант, з маринаду можна прибрати лавровий лист і паличку кориці, а решта влити в банку разом з вмістом.
маринований виноград під оливки - фото крок 6
Закрийте банку стерилізованої кришкою, остудіть і приберіть в холодильник на 10 днів!
маринований виноград під оливки - фото крок 7
Після закінчення часу закуска буде готова! Смачного!

Схожі рецепти