Консервований виноград
(покроковий рецепт з фото)
Дізнайтеся, як консервувати виноград, і на вашому столі з'явиться нова оригінальна закуска - соковиті, пряні, ароматні ягоди винограду прекрасно відтіняють смак м'яса, печінки, можуть використовуватися для приготування салатів і канапе. Ну що, приступимо? ;)
Цей рецепт приготування консервованого винограду дозволяє використовувати і білі, і червоні сорти винної ягоди. Більш того, якщо вам раптом не пощастило і ви купили неспіле - НЕ давітесь їм, zakonservirujte, додавши побільше цукру. Ну, а в процесі консервації стиглих солодких ягід має сенс використовувати трохи більше оцту. Загалом, будь-який виноград, крім мятого і влежаного, підходить для консервації! Розповідаю, як консервувати виноград. Хай щастить!
- Виноград - 2 кілограма
- Сіль - 1 Ст. Ложка (з 1 літр маринаду)
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок (з 1 літр маринаду в залежності від стиглості винограду)
- Оцет - 1-2 Ст. Ложок (з 1 літр маринаду в залежності від стиглості винограду)
- Гвоздика - За смаком
- Запашний перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
Наприклад ось такий - ягоди великі, соковиті, шкірка не ушкоджена.
Відокремлюємо ягоди від гілочок і ретельно промиваємо проточною водою.
Можна відрізати частину ягід з боку «хвостика» - тоді шкірка точно не лопне, а смак буде насиченим, але в принципі, це не обов'язково.
Перекладаємо в вільну посуд і заливаємо окропом на півхвилини, після чого відразу обдаємо їх холодною водою ще раз.
Стерилізуємо банки.
На дно кожної кладемо лавровий лист, перець, Гвоздику и т. d. Укладаємо виноград і заливаємо окропом. Прикриваємо кришками і залишаємо на кілька хвилин.
Воду зливаємо, кип'ятимо, додаємо сіль, цукор і оцет, заливаємо виноград, закочує, перевертаємо, вкутуємо і залишаємо на добу остигати.
Їмо консервований виноград і радіємо! ;)