Консервований часник
(покроковий рецепт з фото)
Консервований часник втрачає свою пекучість, але залишається пікантним, хрустким і пружним. Чудова закуска! Такий часник також використовується для салатів, подається до гарячих м'ясних страв.
Для консервації слід використовувати свіжий (свіжовикопані) часник. Зручно консервувати його "не відходячи від каси" з Dachen, наприклад. Викопав - заготовив. Якщо дачі у вас немає, то купуйте часник на ринку у перевірених торговців. Важливо, щоб він ріс в чистій зоні і без використання хімії.
Отже, як приготувати консервований часник?
1. Часник очистіть. З цього простому рецептом можна маринувати як зубчики, так і всю голову. Якщо консервуєте голову, то зніміть верхній покрив і зріжте стеблинка, залишивши від голови 4 см.
2. Бланшируйте часник протягом трьох хвилин в киплячій воді.
3. Підготуйте простерилізовані сухі банки. Викладіть в них бланширує часник.
4. В емальовану каструлю налийте води, додайте сіль і цукор і доведіть до кипіння. Перемішайте і кип'ятіть протягом 15 хвилин, потім додайте оцет.
5. Гарячий маринад розлийте по банках з підготовленим часником.
6. Банки з часником і маринадом простерилизуйте. Накрийте їх прокип'яченими кришками і помістіть в каструлю з гарячою водою. Прокип'ятіть протягом п'яти (0, 5 L) або восьми (1 L) хвилин.
7. Після стерилізації банки закатати і переверніть догори дном до повного охолодження.
Зберігайте в прохолодному місці. Подавайте на стіл в якості закуски з іншими соліннями або маринованими овочами.
Смачного!
- Часник - 1 кілограм
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 15 грам
- Оцет 5-проц. - 500 мілілітрів
Отже, як приготувати консервований часник?
1. Часник очистіть. З цього простому рецептом можна маринувати як зубчики, так і всю голову. Якщо консервуєте голову, то зніміть верхній покрив і зріжте стеблинка, залишивши від голови 4 см.
2. Бланшируйте часник протягом трьох хвилин в киплячій воді.
3. Підготуйте простерилізовані сухі банки. Викладіть в них бланширує часник.
4. В емальовану каструлю налийте води, додайте сіль і цукор і доведіть до кипіння. Перемішайте і кип'ятіть протягом 15 хвилин, потім додайте оцет.
5. Гарячий маринад розлийте по банках з підготовленим часником.
6. Банки з часником і маринадом простерилизуйте. Накрийте їх прокип'яченими кришками і помістіть в каструлю з гарячою водою. Прокип'ятіть протягом п'яти (0, 5 L) або восьми (1 L) хвилин.
7. Після стерилізації банки закатати і переверніть догори дном до повного охолодження.
Зберігайте в прохолодному місці. Подавайте на стіл в якості закуски з іншими соліннями або маринованими овочами.
Смачного!