Рецепт Консервований часник фото

Консервований часник
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Часник
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 15
Час приготування: 30 хв.

Консервований часник втрачає свою пекучість, але залишається пікантним, хрустким і пружним. Чудова закуска! Такий часник також використовується для салатів, подається до гарячих м'ясних страв.

Опис приготування:

Для консервації слід використовувати свіжий (свіжовикопані) часник. Зручно консервувати його"не відходячи від каси" ; з Dachen, наприклад. Викопав - заготовив. Якщо дачі у вас немає, то купуйте часник на ринку у перевірених торговців. Важливо, щоб він ріс в чистій зоні і без використання хімії.

Отже, як приготувати консервований часник?

1. Часник очистіть. З цього простому рецептом можна маринувати як зубчики, так і всю голову. Якщо консервуєте голову, то зніміть верхній покрив і зріжте стеблинка, залишивши від голови 4 см.

2. Бланшируйте часник протягом трьох хвилин в киплячій воді.

3. Підготуйте простерилізовані сухі банки. Викладіть в них бланширує часник.

4. В емальовану каструлю налийте води, додайте сіль і цукор і доведіть до кипіння. Перемішайте і кип'ятіть протягом 15 хвилин, потім додайте оцет.

5. Гарячий маринад розлийте по банках з підготовленим часником.

6. Банки з часником і маринадом простерилизуйте. Накрийте їх прокип'яченими кришками і помістіть в каструлю з гарячою водою. Прокип'ятіть протягом п'яти (0, 5 L) або восьми (1 L) хвилин.

7. Після стерилізації банки закатати і переверніть догори дном до повного охолодження.

Зберігайте в прохолодному місці. Подавайте на стіл в якості закуски з іншими соліннями або маринованими овочами.

Смачного!

  • Часник - 1 кілограм
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сіль - 15 грам
  • Оцет 5-проц. - 500 мілілітрів
Для консервації слід використовувати свіжий (свіжовикопані) часник. Зручно консервувати його"не відходячи від каси" ; з Dachen, наприклад. Викопав - заготовив. Якщо дачі у вас немає, то купуйте часник на ринку у перевірених торговців. Важливо, щоб він ріс в чистій зоні і без використання хімії.

Отже, як приготувати консервований часник?

1. Часник очистіть. З цього простому рецептом можна маринувати як зубчики, так і всю голову. Якщо консервуєте голову, то зніміть верхній покрив і зріжте стеблинка, залишивши від голови 4 см.

2. Бланшируйте часник протягом трьох хвилин в киплячій воді.

3. Підготуйте простерилізовані сухі банки. Викладіть в них бланширує часник.

4. В емальовану каструлю налийте води, додайте сіль і цукор і доведіть до кипіння. Перемішайте і кип'ятіть протягом 15 хвилин, потім додайте оцет.

5. Гарячий маринад розлийте по банках з підготовленим часником.

6. Банки з часником і маринадом простерилизуйте. Накрийте їх прокип'яченими кришками і помістіть в каструлю з гарячою водою. Прокип'ятіть протягом п'яти (0, 5 L) або восьми (1 L) хвилин.

7. Після стерилізації банки закатати і переверніть догори дном до повного охолодження.

Зберігайте в прохолодному місці. Подавайте на стіл в якості закуски з іншими соліннями або маринованими овочами.

Смачного!

Схожі рецепти