Рецепт Консервований шпинат фото

Консервований шпинат
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Шпинат
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 20
Час приготування: 20 хв.

Консервований шпинат використовується для супів, соусів, як начинка в млинчики, м'ясні рулети, до омлету, гарнірів і соусів. Шпинат готується швидко, так само швидко і просто він консервується.

Опис приготування:

Шпинат легко виростити на дачі, він невибагливий і дає великий урожай. У шпинаті міститися вітаміну А, З, До, калій, магній, корисні мікроелементи. Це - один з найбільш корисних продуктів, рекомендований до частого вживання. Шпинат також є відмінним засобом у профілактиці серцево-судинних захворювань. Включайте його в свій раціон!

Отже, розповідаю як консервувати шпинат в домашніх умовах:

1. Переберія листя шпинату, позбавте від млявих і жовтих листочків, ображати товсті стебла. Промийте під проточною водою.

2. Потім залийте окропом і поваріть протягом 2-3 хвилин.

3. Відкиньте зварений шпинат на друшляк. При бажанні шпинат можна пропустити через м'ясорубку або протерти через сито. Мені більше подобається залишити цілі листочки.

4. В шпинат додайте сіль. Акуратно перемішайте і розкладіть в простерилізовані банки.

5. Банки накрийте (але не закривайте) кришками і ставте на стерилізацію. Простерилизуйте протягом 15-20 хвилин, потім закатати пропареними кришками і укутайте ковдрою до охолодження.

Зберігайте консервований шпинат в темному прохолодному місці.

Смачного!

  • Шпинат - 1 кілограм
  • Сіль - - За смаком
Шпинат легко виростити на дачі, він невибагливий і дає великий урожай. У шпинаті міститися вітаміну А, З, До, калій, магній, корисні мікроелементи. Це - один з найбільш корисних продуктів, рекомендований до частого вживання. Шпинат також є відмінним засобом у профілактиці серцево-судинних захворювань. Включайте його в свій раціон!

Отже, розповідаю як консервувати шпинат в домашніх умовах:

1. Переберія листя шпинату, позбавте від млявих і жовтих листочків, ображати товсті стебла. Промийте під проточною водою.

2. Потім залийте окропом і поваріть протягом 2-3 хвилин.

3. Відкиньте зварений шпинат на друшляк. При бажанні шпинат можна пропустити через м'ясорубку або протерти через сито. Мені більше подобається залишити цілі листочки.

4. В шпинат додайте сіль. Акуратно перемішайте і розкладіть в простерилізовані банки.

5. Банки накрийте (але не закривайте) кришками і ставте на стерилізацію. Простерилизуйте протягом 15-20 хвилин, потім закатати пропареними кришками і укутайте ковдрою до охолодження.

Зберігайте консервований шпинат в темному прохолодному місці.

Смачного!

Схожі рецепти