Консервований шпинат
(покроковий рецепт з фото)
Консервований шпинат використовується для супів, соусів, як начинка в млинчики, м'ясні рулети, до омлету, гарнірів і соусів. Шпинат готується швидко, так само швидко і просто він консервується.
Шпинат легко виростити на дачі, він невибагливий і дає великий урожай. У шпинаті міститися вітаміну А, З, До, калій, магній, корисні мікроелементи. Це - один з найбільш корисних продуктів, рекомендований до частого вживання. Шпинат також є відмінним засобом у профілактиці серцево-судинних захворювань. Включайте його в свій раціон!
Отже, розповідаю як консервувати шпинат в домашніх умовах:
1. Переберія листя шпинату, позбавте від млявих і жовтих листочків, ображати товсті стебла. Промийте під проточною водою.
2. Потім залийте окропом і поваріть протягом 2-3 хвилин.
3. Відкиньте зварений шпинат на друшляк. При бажанні шпинат можна пропустити через м'ясорубку або протерти через сито. Мені більше подобається залишити цілі листочки.
4. В шпинат додайте сіль. Акуратно перемішайте і розкладіть в простерилізовані банки.
5. Банки накрийте (але не закривайте) кришками і ставте на стерилізацію. Простерилизуйте протягом 15-20 хвилин, потім закатати пропареними кришками і укутайте ковдрою до охолодження.
Зберігайте консервований шпинат в темному прохолодному місці.
Смачного!
- Шпинат - 1 кілограм
- Сіль - - За смаком
Отже, розповідаю як консервувати шпинат в домашніх умовах:
1. Переберія листя шпинату, позбавте від млявих і жовтих листочків, ображати товсті стебла. Промийте під проточною водою.
2. Потім залийте окропом і поваріть протягом 2-3 хвилин.
3. Відкиньте зварений шпинат на друшляк. При бажанні шпинат можна пропустити через м'ясорубку або протерти через сито. Мені більше подобається залишити цілі листочки.
4. В шпинат додайте сіль. Акуратно перемішайте і розкладіть в простерилізовані банки.
5. Банки накрийте (але не закривайте) кришками і ставте на стерилізацію. Простерилизуйте протягом 15-20 хвилин, потім закатати пропареними кришками і укутайте ковдрою до охолодження.
Зберігайте консервований шпинат в темному прохолодному місці.
Смачного!