Рецепт Консервований хрін фото

Консервований хрін
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Хрін
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Консервований хрін - відмінний акцент гарячого страви або соусу. Бажано, щоб він був таким, від якого течуть сльози (щастя, звичайно! ). Пропоную простий рецепт традиційного білого хрону.

Найгірший комплімент, який можуть сказати ваші гості після званої вечері або обіду у вас вдома: "ні хріна на столі не було! " (вибачте за іносказання! ) Так ось, щоб так ніколи не сталося, треба поставити на зиму (та й на літо не завадить) консервований хрін. Виберіть зі своєї родини самого сильного чоловіка (або самого слабкого, якщо бажаєте його позбутися) і довірте цю справу йому. Для приготування консервованого хрону за традиційним рецептом знадобляться окуляри для плавання, протигаз або поліетиленовий пакет. Приступимо!

1. Коріння хріну помийте. Потім замочіть в холодній воді на день-півтора. Він стане трохи "ніжніше" (дивний епітет для хрону). Деякі, правда, хрена не замочують.

2. Вимочений хрін натріть на тертці або перейдіть через м'ясорубку. Можна використовувати і більш сучасні пристрої - електричну м'ясорубку або картофелетерку. Що б ви не використовували, будьте в окулярах для плавання або надіньте на використовуваний девайс поліетиленовий пакет. Важливий момент - не дихайте!

3. Закип'ятіть в каструлі склянку води, розчиніть в ній сіль і цукор. Гарненько перемішайте.

4. В отриманий солодко-солоний розчин додайте оцет, потім все вилийте в хрін і перемішайте. Робити це треба гранично швидко, бажано в тих же окулярах і пов'язці на ніс-рот.

5. Розкладіть хрін по простерилизованнимбанкам і закрутіть чистими стерильними кришками.

Усе, консервований хрін готовий! ! ви - герой або героїня!

Смачного!

  • Хрін (корінь) - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
  • Оцет 6-проц. - 125 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 склянки
  • Цукор - 1/2 склянки
Найгірший комплімент, який можуть сказати ваші гості після званої вечері або обіду у вас вдома: "ні хріна на столі не було! " (вибачте за іносказання! ) Так ось, щоб так ніколи не сталося, треба поставити на зиму (та й на літо не завадить) консервований хрін. Виберіть зі своєї родини самого сильного чоловіка (або самого слабкого, якщо бажаєте його позбутися) і довірте цю справу йому. Для приготування консервованого хрону за традиційним рецептом знадобляться окуляри для плавання, протигаз або поліетиленовий пакет. Приступимо!

1. Коріння хріну помийте. Потім замочіть в холодній воді на день-півтора. Він стане трохи "ніжніше" (дивний епітет для хрону). Деякі, правда, хрена не замочують.

2. Вимочений хрін натріть на тертці або перейдіть через м'ясорубку. Можна використовувати і більш сучасні пристрої - електричну м'ясорубку або картофелетерку. Що б ви не використовували, будьте в окулярах для плавання або надіньте на використовуваний девайс поліетиленовий пакет. Важливий момент - не дихайте!

3. Закип'ятіть в каструлі склянку води, розчиніть в ній сіль і цукор. Гарненько перемішайте.

4. В отриманий солодко-солоний розчин додайте оцет, потім все вилийте в хрін і перемішайте. Робити це треба гранично швидко, бажано в тих же окулярах і пов'язці на ніс-рот.

5. Розкладіть хрін по простерилизованнимбанкам і закрутіть чистими стерильними кришками.

Усе, консервований хрін готовий! ! ви - герой або героїня!

Смачного!

Схожі рецепти