Горошок консервований
(покроковий рецепт з фото)
Так багато страв існує з використанням зеленого горошку! Одне з найпопулярніших - це салат «Олів'є», він не обходиться без горошку. Розповім вам про те, як приготувати горошок консервований.
Зробити таку заготовку в домашніх умовах дуже просто. Вам не потрібні особливі спеції, трави або овочі. Такий горошок можна зберігати близько 1 року, він відмінно підходить для салатів або інших закусок. Нема чого купувати горошок в магазині, якщо зробити його самостійно не складає труднощів.
- Горошок - 3 кілограма
- Вода - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Викладіть горох в друшляк, гарненько вимийте його під проточною водою.
2
Перекладіть весь горох у велику каструлю і заповніть водою, надішліть каструлю на вогонь.
3
Доведіть вміст до кипіння, потім відразу ж відкиньте його на друшляк, рідина не виливайте, а злийте в іншу каструлю.
4
Простерилизуйте банки (0, 5 L) з кришками, потім розкладіть горошок, залиште трохи місця зверху.
5
У кожну банку додайте по 0, 5 чайній ложці солі.
6
Заповніть банки рідиною, в якій варили горошок, закупорте кришками. Остудіть їх при кімнатній температурі і приберіть на зберігання в холодильник.