Рецепт Консервований перець на зиму цілком фото

Консервований перець на зиму цілком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Пропоную рецепт ще однієї чудової закуски на зиму - консервований перець цілком. Солодкий болгарський перець виходить маринованим і ароматним. Підійде до м'яса, птиці, рибі, яєчні, каші.

Така закуска просто знахідка для любителів болгарського перцю. Блюдо дуже пікантне, кисло-солодке і ароматне. Готується дуже просто. Для краси краще брати перці різних кольорів. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 літрові банки продукту.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Часник - 4 зубчики
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 6-7 штук
  • Соняшникова олія - 40 мілілітрів
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
консервований перець на зиму цілком - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування перцю.
консервований перець на зиму цілком - фото крок 2
Перець помийте і наколи в декількох місцях виделкою.
консервований перець на зиму цілком - фото крок 3
У каструлю налийте воду.
консервований перець на зиму цілком - фото крок 4
Додайте сіль, цукор і соняшникову олію.
консервований перець на зиму цілком - фото крок 5
Лавровий лист і чорний перець горошком.
консервований перець на зиму цілком - фото крок 6
Викладіть в каструлю перці. Доведіть до кипіння і варіть 7-8 хвилин на середньому вогні.
консервований перець на зиму цілком - фото крок 7
На дно стерилізованої банки викладіть часник.
консервований перець на зиму цілком - фото крок 8
Заповніть банки перцем.
консервований перець на зиму цілком - фото крок 9
Влийте в літрову банку столову ложку 9% оцту і залийте перці маринадом, в якому він варився. Засукайте банку кришкою. Переверніть верх дном, закутайте і тримайте до повного охолодження банок в ковдрі.
консервований перець на зиму цілком - фото крок 10
Консервований перець цілком готовий. Зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти