Консервований перець на зиму цілком
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт ще однієї чудової закуски на зиму - консервований перець цілком. Солодкий болгарський перець виходить маринованим і ароматним. Підійде до м'яса, птиці, рибі, яєчні, каші.
Така закуска просто знахідка для любителів болгарського перцю. Блюдо дуже пікантне, кисло-солодке і ароматне. Готується дуже просто. Для краси краще брати перці різних кольорів. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 літрові банки продукту.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Часник - 4 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 6-7 штук
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування перцю.
Перець помийте і наколи в декількох місцях виделкою.
У каструлю налийте воду.
Додайте сіль, цукор і соняшникову олію.
Лавровий лист і чорний перець горошком.
Викладіть в каструлю перці. Доведіть до кипіння і варіть 7-8 хвилин на середньому вогні.
На дно стерилізованої банки викладіть часник.
Заповніть банки перцем.
Влийте в літрову банку столову ложку 9% оцту і залийте перці маринадом, в якому він варився. Засукайте банку кришкою. Переверніть верх дном, закутайте і тримайте до повного охолодження банок в ковдрі.
Консервований перець цілком готовий. Зберігайте в прохолодному місці.