Квашений болгарський перець на зиму цілком
(покроковий рецепт з фото)
Квашений болгарський перець - ароматна, смачна і корисна закуска. Процес бродіння відбувається за рахунок молочно-кислих бактерій, без оцту. Відмінно підійде до м'яса, птиці або відвареної картоплі.
Квашений болгарський перець - чудова закуска для любителів простої, але корисної та смачної їжі. Його можна використовувати також як гарнір і класти в самі різні салати. Перці залишаються ароматними і яскравими протягом довгого часу.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Сіль велика - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 літр
- Часник - 3 зубчики
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Кріп - 20 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування квашеного болгарського перцю.
Болгарський перець помийте і наколи в двох-трьох місцях виделкою.
Приготуйте розсіл. У воді кімнатної температури розчиніть сіль.
Викладіть болгарський перець в каструлю.
Додайте кілька зубчиків часнику і кмин.
Я ще додала кілька стебел кропу.
Залийте перець приготованим розсолом. Накрийте тарілкою або кришкою і поставте на тарілку вантаж, щоб перець повністю був в розсолі. Залиште перець при кімнатній температурі на 2-4 дня.
Через два-чотири дні розсіл трохи спіткає і стане надзвичайно ароматним. Перець готовий.
Щільно укладіть перці в стерилізовані банки. Спробуйте розсіл і якщо він занадто солоний, то трохи його розбавте. Прокип'ятіть розсіл і залийте їм перці.
Банку закрийте кришкою і зберігайте квашений болгарський перець в холодному місці.