Рецепт Квашений болгарський перець на зиму цілком фото

Квашений болгарський перець на зиму цілком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Квашений болгарський перець - ароматна, смачна і корисна закуска. Процес бродіння відбувається за рахунок молочно-кислих бактерій, без оцту. Відмінно підійде до м'яса, птиці або відвареної картоплі.

Опис приготування:

Квашений болгарський перець - чудова закуска для любителів простої, але корисної та смачної їжі. Його можна використовувати також як гарнір і класти в самі різні салати. Перці залишаються ароматними і яскравими протягом довгого часу.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Сіль велика - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1 літр
  • Часник - 3 зубчики
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Кріп - 20 грам
квашений болгарський перець на зиму цілком - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування квашеного болгарського перцю.
квашений болгарський перець на зиму цілком - фото крок 2
Болгарський перець помийте і наколи в двох-трьох місцях виделкою.
квашений болгарський перець на зиму цілком - фото крок 3
Приготуйте розсіл. У воді кімнатної температури розчиніть сіль.
квашений болгарський перець на зиму цілком - фото крок 4
Викладіть болгарський перець в каструлю.
квашений болгарський перець на зиму цілком - фото крок 5
Додайте кілька зубчиків часнику і кмин.
квашений болгарський перець на зиму цілком - фото крок 6
Я ще додала кілька стебел кропу.
квашений болгарський перець на зиму цілком - фото крок 7
Залийте перець приготованим розсолом. Накрийте тарілкою або кришкою і поставте на тарілку вантаж, щоб перець повністю був в розсолі. Залиште перець при кімнатній температурі на 2-4 дня.
квашений болгарський перець на зиму цілком - фото крок 8
Через два-чотири дні розсіл трохи спіткає і стане надзвичайно ароматним. Перець готовий.
квашений болгарський перець на зиму цілком - фото крок 9
Щільно укладіть перці в стерилізовані банки. Спробуйте розсіл і якщо він занадто солоний, то трохи його розбавте. Прокип'ятіть розсіл і залийте їм перці.
квашений болгарський перець на зиму цілком - фото крок 10
Банку закрийте кришкою і зберігайте квашений болгарський перець в холодному місці.

Схожі рецепти