Болгарський перець з часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Болгарський перець з часником - відмінна закуска на зиму, яку можна подати до будь-якого м'ясної страви. Цей маринований перець сподобається навіть найвибагливішим гурманам!
Болгарський перець з часником на зиму - відмінна закуска, яку дуже легко і швидко приготувати. Сьогодні я приготувала всього одну баночку, але якщо ви будете закочувати більше, то часу у вас все одно піде трохи, оскільки весь перець буде проварюють одночасно. Такий перчик я люблю подавати до м'ясних страв, він виходить остреньким і прекрасно поєднується з жирною їжею.
- Болгарський перець - 700-800 грам
- Часник - 5-6 зубчиків
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець горошком - 5 штук
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Перець промийте і очистіть від насіння і плодоніжок.
Перчики поріжте великими смужками.
Баночку об'ємом 600 мл. Промийте і простерилизуйте будь-яким зручним для вас способом. На дно баночки видавіть 5-6 зубчиків часнику, покладіть лавровий листок і кілька горошин чорного перцю.
Приготуйте маринад. У невелику каструльку налийте 500 мл. Води, додайте 1 ст.Л. Сіль і 3 ст. L. Цукру, додайте по 100 мл. Оцту і рослинного масла. Доведіть маринад до кипіння.
Коли маринад закипить, викладіть в нього нарізаний болгарський перець і проваріть протягом 10 хвилин.
Викладіть проварений перець в банку, залийте маринадом доверху.
Засукайте банку металевою кришкою.
Смачного!