Смажений болгарський перець на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім вам, як приготувати смажений болгарський перець на зиму. Ароматна і смачна закуска прикрасить як повсякденний, так і святковий стіл.
Закуска виходить ароматна, пікантна і надзвичайно смачна! Можна закривати перець цілком або після того, як почистіть його, нарізати часточками. В будь-якому випадку, перець в маринаді - це проста і дуже смачна закачування, яку обов'язково варто зробити на зиму! неодмінно спробуйте! Кількість інгредієнтів я вказала з розрахунку на одну 500 граязик баночку, якщо банку буде більше за обсягом, то кількість продуктів збільшуйте пропорційно.
- Перець болгарський - 6-8 штук
- Часник - 2 зубчики
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Підготуйте всі інгредієнти. Дуже красиво виходить, якщо використовувати перці різного кольору.
Перець очистіть від насіння, промийте та висушіть паперовим рушником. За бажанням перець можна заготовити разом з насінням і хвостиками, але в будь-якому випадку його необхідно ретельно обсушити після промивання, щоб жодна крапля води не потрапила на гарячу сковороду з маслом.
Налийте на сковороду масло і обсмажте перець на середньому вогні під кришкою з усіх боків.
Перець повинен стати м'який, щоб його легко було укласти в банки.
Після обсмажування я знімаю у перчиком шкурку. На мій погляд, закуска виходить в такому варіанті ніжніша, але за бажанням можна пропустити цей крок.
Баночки стерилізуємо, укладаємо на дно 2-3 зубчики часнику, насипаємо сіль, цукор і наливаємо оцет (не забувайте, що інгредієнти вказані в рецепті з розрахунку на одну 500 граязик баночку). Потім розкладаємо по банках смажений перець, наповнюючи їх по плічка.
Відразу ж заливаємо баночки з перцем крутим окропом і закручуємо стерильними кришками. Далі, потрібно кожну банку добре потрясти, щоб розчинилися кристали солі і цукру. Зручно і безпечно це робити, обернувши баночку вологим кухонним рушником. Банки перевертаємо, утеплюємо і залишаємо до повного охолодження.
От і все, смажений болгарський перець на зиму готовий! Зберігаємо баночки в прохолодному місці. Вдалих заготовок!