Смажений болгарський перець в маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Найлегший і простий спосіб заготівлі ароматного смаженого перцю в маринаді для тих, у кого є підвал, льох. Заготівлю можна зберігати і в холодильнику, але не в коморі, щоб вона не зіпсувалася!
Розрахунок інгредієнтів вказано на банку обсягом 0, 5 L. Як же приємно насолодитися в холодну пору року обсмаженою перцем прямо з банки, не докладаючи ніяких зусиль для його приготування. Це буде цілком можливо, якщо ви в літній сезон приготуєте таку заготовку на зиму для себе і своєї сім'ї!
- Болгарський перець - 5-6 штук
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Перець чорний горошок - 10-12 штук
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
Підготуйте інгредієнти.
Перець ретельно промийте у воді і витріть насухо. Витирати обов'язково, інакше масло почне стріляти при викладенні в нього овочів! Прогрійте сковороду з рослинним маслом на плиті і викладіть в нього перці. Накрийте кришкою і обсмажуйте на середньому нагріві.
Переверніть і обсмажте до м'якості ще 5-8 хвилин, поки перці не покриються підпалинами. Закип'ятіть воду в чайнику.
У чисту і промиту банку всипте горошини чорного перцю, сіль і цукровий пісок. Влийте оцет 9%.
Прямо зі сковороди, вимкнувши нагрів, викладіть в банку обсмажені перці, ретельно їх утрамбовуючи в ємність. Залийте до верху окропом і випустіть виделкою з боків повітря з дна. Моментально закрийте гарячої, обшпареною кришкою по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Обмотайте банку рушником і потрусіть її з боку в бік, щоб всі спеції розчинилися.
Залиште остигати при кімнатній температурі.
Через зазначений час перенесіть на місце зберігання: льох, підвал, холодильник.