Перець смажений в маринаді на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную популярний рецепт - перець смажений в маринаді з часником на зиму. Цей дуже цікавий рецепт відомий багатьом, смак перчиком я пам'ятаю з дитинства, в цьому році вирішила повторити.
Такий перчик можна подавати до столу в якості закуски, просто порізавши до нього трохи ріпчастої або зеленої цибулі. А можна додавати його в різні салати, роблячи їх тим самим більш оригінальними і різноманітними. Цей рецепт варто того, щоб приготувати хоч одну баночку!
- Перець солодкий - 0, 5 кілограма
- Часник - 3-4 зубчиків
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. У мене вказано продуктів на баночку об'ємом 0, 5 L.
Перець добре промийте. Занадто довгі хвостики обріжте, але очищати від плодоніжок і насіння не треба. Кожну перчинку проткніть виделкою або ножем в декількох місцях, щоб шкірочка НЕ лопалася при смаженні.
Викладіть перець в сковороду з розігрітим рослинним маслом, накрийте кришкою і смажте до рум'янцю перцю з усіх боків на середньому вогні під кришкою.
Ось таким апетитним вийшов перчик.
Часник наріжте тонкими пластинами.
Перець складіть в банку, перекладаючи шари часником. Можна також покласти пару гілочок петрушки або гострий перець.
Прямо в банку відправте сіль, цукор і оцет.
Залийте банку доверху окропом. Поставте баночку в каструлю з водою (дно застеліть паперовою серветкою або полотенечком), доведіть до кипіння і стерелізуйте після закипання води 7-10 хвилин.
Засукайте баночку металевою кришкою і залиште до повного охолодження. Потім приберіть в прохолодне місце на зберігання.
Смачного!