Смажений перець на зиму
(покроковий рецепт з фото)
В цьому році я вирішила приготувати новий рецепт - смажений перець на зиму. Мені він дуже сподобався, тому рекомендую приготувати його і вам! Тим більше, що рецепт більш ніж цікавий!
Цей перець мені сподобався своєю оригінальністю. Тут не звичайний маринований перець, а попередньо обсмажений, що робить його ще більш смачним і ароматним. Звичайно, доведеться витратити час на обсмажування перцю, але впевнена, результат того вартий. Тому обов'язково випробуйте мій рецепт, як приготувати смажений перець на зиму.
- Перець солодкий - 500 грам
- Часник - 3 зубчики
- Перець горошком - 5-7 штук
- Перець червоний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 3 чайних ложки
- Оцет 9% - 25 мілілітрів
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для смаження)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Перець очистіть від плодоніжок і насіння, промийте, кожну перчинку розріжте навпіл.
Обсмажте перець на рослинній олії до м'якості. Я смажила в 2 заходу, тому що весь перець не поміщається в сковороду. Можна смажити відразу на декількох сковородах - буде швидше.
Ось таким красивим виходить перчик.
Тепер займемося маринадом. Він в цьому рецепті незвичайний в плані самого приготування. На дно чистої стерилізованої баночки об'ємом 500 мл. (саме на 1 таку баночку розрахована порція перцю) покладіть нарізаний часник, горошинки перцю, щіпку червоного перцю і додайте оцет.
Тепер викладіть в баночку обсмажений перець.
Засукайте баночку залізною кришкою і гарненько струсіть, щоб цукор і сіль розтанули. Потім переверніть баночку догори дном і залиште до повного охолодження.
Смажений перець на зиму готовий! Дочекайтеся зими і пробуйте!