Болгарський перець, фарширований овочами
(покроковий рецепт з фото)
Коли на прилавках магазинів з'являються яскраві і красиві перці, буде просто злочином не зробити з них що-нібуль. Пропоную рецепт, як приготувати болгарський перець, фарширований овочами.
Блюдо вітамінне, корисне і дуже смачне. Воно відмінно підійде як до святкового столу, так і до посиденьок на природі. По виду блюдо дуже ефектне, завдяки яскравим фарбам самої природи. Для начинки можна використовувати не тільки ті овочі, що в рецепті, але і будь-які інші на ваш розсуд.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Морквина - 0, 5 кілограма
- Цибулина - 300 грам
- Корінь петрушки - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - За смаком
- Кріп - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Болгарські перці моєму, зрізаємо у них верхню частину (вона буде за кришку). Акуратно вирізаємо насіння, щоб не порушити цілісність шкірки.
2. У каструлю наливаємо воду, доводимо її до кипіння. Після чого почищені перці поміщаємо всередину на дві хвилини, а потім відразу перекидаємо їх на сито.
3. Чистимо і моєму все овочі та зелень, морквину натираємо на тертці, цибулину і корінь петрушки з селерою нарізаємо кубиком, подрібнюємо зелень.
4. На сковороді спершу обсмажуємо корінь петрушки і селери, після чого додаємо цибулю і моркву. У самому кінці додаємо зелень, сіль і перець.
5. Підготовлені перці фаршируємо отриманою начинкою і складаємо в форму для запікання. В окремому посуді змішуємо томатну пасту і додаємо трохи води, розмішуємо і виливаємо в форму до перцям.
6. У розігріту до 180 градусів духовку ставимо перці, випікаємо до готовності (30-45 хвилин).