Рецепт Фарширований болгарський перець фото

Фарширований болгарський перець
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш , Болгарський перець
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Фарширований болгарський перець, запечений в духовці, - непросте гаряче. Це - казково-смачне гаряче! А аромат запеченого болгарського перцю з фаршем зведе з розуму будь-якого! Готується близько години.

Опис приготування:

Як приготувати фарширований болгарський перець, запечений в духовці?

1. Болгарський перець промийте, зріжте капелюшок (її можна зрізати не до кінця, зробивши"кришечку" , зовсім зрізати і після закрити фарширований перець або зовсім не використовувати). Ножем акуратно виріжте насіння і перегородки всередині перцю.

2. Приготуйте фарш. Для цього пропустіть м'ясо через м'ясорубку (якщо не використовуєте готового). Я використовую суміш з яловичого і свинячого фаршу - так смачніше. Але можна використовувати тільки свинячий або яловичий, як ви бажаєте. Одну цибулину очистіть, наріжте невеликими кубиками і викладіть на сковороду з рослинним маслом для смаження. В цей час очистіть, промийте і натріть на тертці моркву. Терту моркву додайте в сковороду до цибулі. Прожарте, помішуючи, ще протягом двох-трьох хвилин. До речі, морква можна не використовувати, а додати гострий перчик або часник. Мал відварити до напівготовності (доведіть до кипіння і варіть протягом п'яти хвилин), потім охолоджують. Петрушку промийте і дрібно нарубати. У мисці змішайте м'ясний фарш, цибулю і моркву, Мал, перець, сіль і зелень петрушки. Все перемішайте до однорідної маси.

3. Нафаршіруйте підготовленим фаршем болгарський перець.

4. Тепер приготуйте заливку, в якій перці будемо запікати в духовці. Хочу зауважити, що заливку можна і не робити. Просто додати в форму кип'яченої води, томатної пасти і спецій. Але якщо все ж вирішили зробити, то рецепт заливки - наступного. Один помідор очистіть від шкірки (попередньо опустивши на пару хвилинок в окріп), наріжте кубиками. Цибулину очистіть і нарубати середніми кубиками. Обсмажте на олії, приправити сіллю, поперчіть. Додайте трохи води, доведіть до кипіння і вилийте в форму для запікання.

5. У форму з заливкою щільно викладіть фаршировані болгарські перці (пам'ятайте як у пісні: "тиснемося ми одне до одного, щоб тепліше стало" ?) отвором вгору. Закрийте фольгою і випікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин. Потім фольгу зніміть і випікайте ще 20 хвилин.

Тим, хто зважився готувати фарширований болгарський перець в каструлі, скажу, що їх потрібно щільно укласти в каструлю, залити водою і тушкувати протягом 40 хвилин. В кінці варіння додати томатну пасту і закип'ятити.

Фарширований болгарський перець подавайте з картоплею, сметаною і соусом, в якому він варився.

Смачного!

  • Перецьь болгарський - 4 штуки (якщо перці - маленькі, то 8 штук.)
  • Фарш - 400 грам
  • Мал - 1/2 склянки
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морква - 1 штука (можна не використовувати.)
  • Помідор - 2 штуки (можна не використовувати.)
  • Томатна паста - - За смаком
  • Перець - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Масло рослинне - - Ст. Ложок
  • Петрушка або зелену цибулю - - За смаком (для прикраси)
Як приготувати фарширований болгарський перець, запечений в духовці?

1. Болгарський перець промийте, зріжте капелюшок (її можна зрізати не до кінця, зробивши"кришечку" , зовсім зрізати і після закрити фарширований перець або зовсім не використовувати). Ножем акуратно виріжте насіння і перегородки всередині перцю.

2. Приготуйте фарш. Для цього пропустіть м'ясо через м'ясорубку (якщо не використовуєте готового). Я використовую суміш з яловичого і свинячого фаршу - так смачніше. Але можна використовувати тільки свинячий або яловичий, як ви бажаєте. Одну цибулину очистіть, наріжте невеликими кубиками і викладіть на сковороду з рослинним маслом для смаження. В цей час очистіть, промийте і натріть на тертці моркву. Терту моркву додайте в сковороду до цибулі. Прожарте, помішуючи, ще протягом двох-трьох хвилин. До речі, морква можна не використовувати, а додати гострий перчик або часник. Мал відварити до напівготовності (доведіть до кипіння і варіть протягом п'яти хвилин), потім охолоджують. Петрушку промийте і дрібно нарубати. У мисці змішайте м'ясний фарш, цибулю і моркву, Мал, перець, сіль і зелень петрушки. Все перемішайте до однорідної маси.

3. Нафаршіруйте підготовленим фаршем болгарський перець.

4. Тепер приготуйте заливку, в якій перці будемо запікати в духовці. Хочу зауважити, що заливку можна і не робити. Просто додати в форму кип'яченої води, томатної пасти і спецій. Але якщо все ж вирішили зробити, то рецепт заливки - наступного. Один помідор очистіть від шкірки (попередньо опустивши на пару хвилинок в окріп), наріжте кубиками. Цибулину очистіть і нарубати середніми кубиками. Обсмажте на олії, приправити сіллю, поперчіть. Додайте трохи води, доведіть до кипіння і вилийте в форму для запікання.

5. У форму з заливкою щільно викладіть фаршировані болгарські перці (пам'ятайте як у пісні: "тиснемося ми одне до одного, щоб тепліше стало" ?) отвором вгору. Закрийте фольгою і випікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин. Потім фольгу зніміть і випікайте ще 20 хвилин.

Тим, хто зважився готувати фарширований болгарський перець в каструлі, скажу, що їх потрібно щільно укласти в каструлю, залити водою і тушкувати протягом 40 хвилин. В кінці варіння додати томатну пасту і закип'ятити.

Фарширований болгарський перець подавайте з картоплею, сметаною і соусом, в якому він варився.

Смачного!

Схожі рецепти