Болгарський перець, фарширований капустою
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите займатися заготовками на зиму? Тоді додайте в свою кулінарну скарбничку цей нескладний, але дуже класний рецепт. Процес не займе багато часу, а результат напевно порадує смаком!
Перед вами пікантна, апетитна закуска, яка прекрасно доповнить будь-який основне блюдо. Я хочу показати, як приготувати болгарський перець, фарширований капустою на зиму. Якщо вам ще не довелося спробувати такий перчик, то обов'язково запам'ятовуйте і повторіть в домашніх умовах цей рецепт.
- Солодкий перець - 8 штук
- Капуста - 13 штук
- Морква - 1 штука
- Гострий перець - За смаком (по бажанню)
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Часник - 4 зубчики
- Зелень - 1/2 пучка
- Цукор - 23 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2/3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Спеції - За смаком
- Вода - 1 літр
1. Ось такий яскравий овочевий набір нам буде потрібно.
2. Перці вимийте, акуратно зріжте хвостики і видаліть насіння.
3. Опустіть в киплячу воду на пару хвилин, а після акуратно дістаньте і остудіть.
4. Поки перці остигають, можна зайнятися начинкою. Капусту наріжте і викладіть в глибоку миску.
5. Додайте терту моркву і трохи зелені. Для любителів гостренького рекомендую додати перець чилі. Ретельно перемішайте, підсолити за смаком і пам'ятайте руками, що капуста стала м'якше.
6. Наповніть перці капустою.
7. І викладіть в стерилізовані банки. Додайте попередньо вимитий лавровий лист і очищений часник.
8. Приготуйте маринад: з'єднайте рослинна олія, сіль і цукор з 1 літром води, доведіть до кипіння. Влийте оцет, додайте дрібку ароматних спецій (в даному випадку кмин) при бажанні і через хвилину зніміть з вогню.
9. Залийте маринад в баночку і закатати. Залиште до повного охолодження, укутавши ковдрою, а після приберіть в темне прохолодне місце.