Рецепт Перець, квашений з капустою фото

Перець, квашений з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Овочі , Болгарський перець
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 дн. 22 г. 0 хв.

Квашений з капустою перець поєднує в собі два улюблених смаку. Заготівля хороша як під картопельку, так і на святковий стіл. Візьміть кольорові перці, тоді закуска буде не тільки смачною, але і яскравою.

Опис приготування:

Як приготувати перець, квашений з капустою?

1. Зріжте плодоніжки перцю. Очистіть від насіння і ретельно промийте. Головне - не пошкодити"тіло" перчиком.

2. Цибулю і моркву очистіть і промийте. Лук наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на крупній тертці.

3. Зелень - селера, петрушку - промийте і дрібно нарубати.

4. Капусту розрізати на чотири частини, видаліть качан, потім дрібно наріжте. Викладіть у велику миску. Додайте сіль і ретельно перетріть руками.

5. Нарізані цибулю і моркву треба обсмажити. Спочатку на рослинному маслі на середньому вогні до м'якості обсмажте цибулю, потім додайте моркву. Помішуючи, візьміть хвилину 2-3.

6. У капусту з сіллю додайте обсмажені моркву з цибулею, нарізану зелень, лавровий лист, перець і кмин. Все перемішайте.

7. Перці протягом чотирьох хвилин бланшувати в киплячій воді. Потім шумівкою перекладіть в холодну воду. Вони повинні охолонути.

8. Остигнули перці щільно нафаршируйте сумішшю з капусти і спецій. Викладіть в величезну емальовану каструлю (не забудьте про те, що при бродінні буде виділятися (і підніматися! ) сік). Зверху розмістіть дерев'яний круг або тарілку і гніт (природний камінь або велику банку з водою). Залиште перці з капустою в кімнаті (близько 20 градусів) для бродіння на дні 3-4.

9. Коли перці перестануть блукати, викладіть їх в трилітрові банки і поставте в льох або холодильник.

Перець, квашений з капустою, готовий! Смачного!


  • Перець болгарський - 2 кілограма
  • Капуста - 3 кілограма
  • Морква - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 200 грам
  • Селера і / або петрушка (пучок) - 1 штука
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль велика - 2, 5 Ст. Ложки
  • Чорний перець (горошком) - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 5-7 штук
  • Кмин - 1 Чайна ложка
Як приготувати перець, квашений з капустою?

1. Зріжте плодоніжки перцю. Очистіть від насіння і ретельно промийте. Головне - не пошкодити"тіло" перчиком.

2. Цибулю і моркву очистіть і промийте. Лук наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на крупній тертці.

3. Зелень - селера, петрушку - промийте і дрібно нарубати.

4. Капусту розрізати на чотири частини, видаліть качан, потім дрібно наріжте. Викладіть у велику миску. Додайте сіль і ретельно перетріть руками.

5. Нарізані цибулю і моркву треба обсмажити. Спочатку на рослинному маслі на середньому вогні до м'якості обсмажте цибулю, потім додайте моркву. Помішуючи, візьміть хвилину 2-3.

6. У капусту з сіллю додайте обсмажені моркву з цибулею, нарізану зелень, лавровий лист, перець і кмин. Все перемішайте.

7. Перці протягом чотирьох хвилин бланшувати в киплячій воді. Потім шумівкою перекладіть в холодну воду. Вони повинні охолонути.

8. Остигнули перці щільно нафаршируйте сумішшю з капусти і спецій. Викладіть в величезну емальовану каструлю (не забудьте про те, що при бродінні буде виділятися (і підніматися! ) сік). Зверху розмістіть дерев'яний круг або тарілку і гніт (природний камінь або велику банку з водою). Залиште перці з капустою в кімнаті (близько 20 градусів) для бродіння на дні 3-4.

9. Коли перці перестануть блукати, викладіть їх в трилітрові банки і поставте в льох або холодильник.

Перець, квашений з капустою, готовий! Смачного!

Схожі рецепти