Перець, квашений з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Квашений з капустою перець поєднує в собі два улюблених смаку. Заготівля хороша як під картопельку, так і на святковий стіл. Візьміть кольорові перці, тоді закуска буде не тільки смачною, але і яскравою.
Як приготувати перець, квашений з капустою?
1. Зріжте плодоніжки перцю. Очистіть від насіння і ретельно промийте. Головне - не пошкодити "тіло" перчиком.
2. Цибулю і моркву очистіть і промийте. Лук наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на крупній тертці.
3. Зелень - селера, петрушку - промийте і дрібно нарубати.
4. Капусту розрізати на чотири частини, видаліть качан, потім дрібно наріжте. Викладіть у велику миску. Додайте сіль і ретельно перетріть руками.
5. Нарізані цибулю і моркву треба обсмажити. Спочатку на рослинному маслі на середньому вогні до м'якості обсмажте цибулю, потім додайте моркву. Помішуючи, візьміть хвилину 2-3.
6. У капусту з сіллю додайте обсмажені моркву з цибулею, нарізану зелень, лавровий лист, перець і кмин. Все перемішайте.
7. Перці протягом чотирьох хвилин бланшувати в киплячій воді. Потім шумівкою перекладіть в холодну воду. Вони повинні охолонути.
8. Остигнули перці щільно нафаршируйте сумішшю з капусти і спецій. Викладіть в величезну емальовану каструлю (не забудьте про те, що при бродінні буде виділятися (і підніматися! ) сік). Зверху розмістіть дерев'яний круг або тарілку і гніт (природний камінь або велику банку з водою). Залиште перці з капустою в кімнаті (близько 20 градусів) для бродіння на дні 3-4.
9. Коли перці перестануть блукати, викладіть їх в трилітрові банки і поставте в льох або холодильник.
Перець, квашений з капустою, готовий! Смачного!
- Перець болгарський - 2 кілограма
- Капуста - 3 кілограма
- Морква - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Селера і / або петрушка (пучок) - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль велика - 2, 5 Ст. Ложки
- Чорний перець (горошком) - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 5-7 штук
- Кмин - 1 Чайна ложка
1. Зріжте плодоніжки перцю. Очистіть від насіння і ретельно промийте. Головне - не пошкодити "тіло" перчиком.
2. Цибулю і моркву очистіть і промийте. Лук наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на крупній тертці.
3. Зелень - селера, петрушку - промийте і дрібно нарубати.
4. Капусту розрізати на чотири частини, видаліть качан, потім дрібно наріжте. Викладіть у велику миску. Додайте сіль і ретельно перетріть руками.
5. Нарізані цибулю і моркву треба обсмажити. Спочатку на рослинному маслі на середньому вогні до м'якості обсмажте цибулю, потім додайте моркву. Помішуючи, візьміть хвилину 2-3.
6. У капусту з сіллю додайте обсмажені моркву з цибулею, нарізану зелень, лавровий лист, перець і кмин. Все перемішайте.
7. Перці протягом чотирьох хвилин бланшувати в киплячій воді. Потім шумівкою перекладіть в холодну воду. Вони повинні охолонути.
8. Остигнули перці щільно нафаршируйте сумішшю з капусти і спецій. Викладіть в величезну емальовану каструлю (не забудьте про те, що при бродінні буде виділятися (і підніматися! ) сік). Зверху розмістіть дерев'яний круг або тарілку і гніт (природний камінь або велику банку з водою). Залиште перці з капустою в кімнаті (близько 20 градусів) для бродіння на дні 3-4.
9. Коли перці перестануть блукати, викладіть їх в трилітрові банки і поставте в льох або холодильник.
Перець, квашений з капустою, готовий! Смачного!