Рецепт Квашений буряк фото

Квашений буряк
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Квашення

Квашений буряк використовують, в першу чергу, для приготування українського борщу. Можна приправляти його рослинним маслом і цибулею, додавати в салати або просто вживати як закуску.

Свої корисні властивості буряк зберігає і після закваски або варіння. Як відомо, в Буряка міститься багато заліза (більше - тільки в часнику) і йоду (і знову другий, більше - тільки в морській капусті). До того ж, буряк полегшує роботу мозку і серця. Тому якомога частіше вживайте буряк в їжу в різному вигляді!

Істинно український буряк треба і квасити по-українськи. Раджу перед початком роботи з буряками сальця з'їсти

Як приготувати квашений буряк?

1. Буряк промойте. Ображати хвостик і плодоніжки, очистіть від шкірки.

2. Наріжте буряк бажаними шматками - пластами, кубиками або натріть на тертці.

3. З води і солі зваріть розсіл.

4. Нарізану буряк викладіть в чистий посуд для закваски. Залийте гарячим розсолом. Якщо хочете, щоб буряк заквасити швидше, додайте ложку цукру. При бажанні, додати також можна кмину і пару зубчиків часнику.

5. Прижмите буряк, щоб не спливав, Зав'яжіть марлю. Залиште на пару діб при кімнатній температурі - нехай побродить. У міру появи піни знімайте її.

6. Після процесу бродіння буряк ставте в холодне місце, де годуєш.

Квашений буряк готовий! Смачного!

  • Буряк - 3 кілограма
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 10 грам
Свої корисні властивості буряк зберігає і після закваски або варіння. Як відомо, в Буряка міститься багато заліза (більше - тільки в часнику) і йоду (і знову другий, більше - тільки в морській капусті). До того ж, буряк полегшує роботу мозку і серця. Тому якомога частіше вживайте буряк в їжу в різному вигляді!

Істинно український буряк треба і квасити по-українськи. Раджу перед початком роботи з буряками сальця з'їсти

Як приготувати квашений буряк?

1. Буряк промойте. Ображати хвостик і плодоніжки, очистіть від шкірки.

2. Наріжте буряк бажаними шматками - пластами, кубиками або натріть на тертці.

3. З води і солі зваріть розсіл.

4. Нарізану буряк викладіть в чистий посуд для закваски. Залийте гарячим розсолом. Якщо хочете, щоб буряк заквасити швидше, додайте ложку цукру. При бажанні, додати також можна кмину і пару зубчиків часнику.

5. Прижмите буряк, щоб не спливав, Зав'яжіть марлю. Залиште на пару діб при кімнатній температурі - нехай побродить. У міру появи піни знімайте її.

6. Після процесу бродіння буряк ставте в холодне місце, де годуєш.

Квашений буряк готовий! Смачного!

Схожі рецепти