Квашений буряк
(покроковий рецепт з фото)
Квашений буряк використовують, в першу чергу, для приготування українського борщу. Можна приправляти його рослинним маслом і цибулею, додавати в салати або просто вживати як закуску.
Свої корисні властивості буряк зберігає і після закваски або варіння. Як відомо, в Буряка міститься багато заліза (більше - тільки в часнику) і йоду (і знову другий, більше - тільки в морській капусті). До того ж, буряк полегшує роботу мозку і серця. Тому якомога частіше вживайте буряк в їжу в різному вигляді!
Істинно український буряк треба і квасити по-українськи. Раджу перед початком роботи з буряками сальця з'їсти
Як приготувати квашений буряк?
1. Буряк промойте. Ображати хвостик і плодоніжки, очистіть від шкірки.
2. Наріжте буряк бажаними шматками - пластами, кубиками або натріть на тертці.
3. З води і солі зваріть розсіл.
4. Нарізану буряк викладіть в чистий посуд для закваски. Залийте гарячим розсолом. Якщо хочете, щоб буряк заквасити швидше, додайте ложку цукру. При бажанні, додати також можна кмину і пару зубчиків часнику.
5. Прижмите буряк, щоб не спливав, Зав'яжіть марлю. Залиште на пару діб при кімнатній температурі - нехай побродить. У міру появи піни знімайте її.
6. Після процесу бродіння буряк ставте в холодне місце, де годуєш.
Квашений буряк готовий! Смачного!
- Буряк - 3 кілограма
- Вода - 1 літр
- Сіль - 10 грам
Істинно український буряк треба і квасити по-українськи. Раджу перед початком роботи з буряками сальця з'їсти
Як приготувати квашений буряк?
1. Буряк промойте. Ображати хвостик і плодоніжки, очистіть від шкірки.
2. Наріжте буряк бажаними шматками - пластами, кубиками або натріть на тертці.
3. З води і солі зваріть розсіл.
4. Нарізану буряк викладіть в чистий посуд для закваски. Залийте гарячим розсолом. Якщо хочете, щоб буряк заквасити швидше, додайте ложку цукру. При бажанні, додати також можна кмину і пару зубчиків часнику.
5. Прижмите буряк, щоб не спливав, Зав'яжіть марлю. Залиште на пару діб при кімнатній температурі - нехай побродить. У міру появи піни знімайте її.
6. Після процесу бродіння буряк ставте в холодне місце, де годуєш.
Квашений буряк готовий! Смачного!