Квашений часник
(покроковий рецепт з фото)
Квашений часник - це не тільки дуже корисно, але і реально смачно! З цього рецепта ви дізнаєтеся, як швидко і просто заквасити часник в домашніх умовах.
Квашений часник має сенс робити з молодих і міцних головок часнику, у яких вже сформувалися щільні великі зубчики, але лушпиння ще не стала жорсткою. Що мені найбільше подобається - квасити часник можна як цілими головками, так і розібравши на зубки: і так, і сяк виходить чудово! Ароматний хрусткий квашений часничок всю зиму не сходить з нашого столу - спробуйте і ви!
- Часник - 1 кілограм
- Сіль - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
- Перець гострий - 1 штука
- Листя хрону - 2-3 штук
- Перець запашний горошком - 8-10 штук
- Лавровий лист - 6-8 штук
- Кріп, листя смородини, листя вишні і т.Д. - За смаком (опціонально)
Каструлю з водою ставимо на вогонь. Як тільки закипить - засипаємо сіль, розмішуємо до повного розчинення. Охолоджуємо.
Головки часнику позбавляємо від верхньої лушпиння (або видаляємо її повністю, якщо вона стала вже занадто жорсткою) і укладаємо в банки. Крім часнику в кожну кладемо по шматочку гострого перцю, трохи листя хрону, запашний перець і т. d.
Заливаємо часник охолодженим розсолом і прибираємо в прохолодне темне місце на 3 тижні.
Стежимо за кількістю розсолу - підливати в банки кип'яченої води, якщо потрібно.
Через зазначений час квашений часник готовий!
Ви можете законсервувати його, якщо хочете. Для цього розсіл злийте і приготуйте новий, залийте їм часник. А потім законсервуйте за тим же принципом, що і квашені огірки. Але взагалі-то такий часничок і без консервації простоїть у вас кілька місяців! Смачного; )