Рецепт Квашений часник фото

Квашений часник
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Часник
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Квашення

Квашений часник - це не тільки дуже корисно, але і реально смачно! З цього рецепта ви дізнаєтеся, як швидко і просто заквасити часник в домашніх умовах.

Квашений часник має сенс робити з молодих і міцних головок часнику, у яких вже сформувалися щільні великі зубчики, але лушпиння ще не стала жорсткою. Що мені найбільше подобається - квасити часник можна як цілими головками, так і розібравши на зубки: і так, і сяк виходить чудово! Ароматний хрусткий квашений часничок всю зиму не сходить з нашого столу - спробуйте і ви!

  • Часник - 1 кілограм
  • Сіль - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Вода - 1 літр
  • Перець гострий - 1 штука
  • Листя хрону - 2-3 штук
  • Перець запашний горошком - 8-10 штук
  • Лавровий лист - 6-8 штук
  • Кріп, листя смородини, листя вишні і т.Д. - За смаком (опціонально)
квашений часник - фото крок 1
Каструлю з водою ставимо на вогонь. Як тільки закипить - засипаємо сіль, розмішуємо до повного розчинення. Охолоджуємо.
квашений часник - фото крок 2
Головки часнику позбавляємо від верхньої лушпиння (або видаляємо її повністю, якщо вона стала вже занадто жорсткою) і укладаємо в банки. Крім часнику в кожну кладемо по шматочку гострого перцю, трохи листя хрону, запашний перець і т. d.
квашений часник - фото крок 3
Заливаємо часник охолодженим розсолом і прибираємо в прохолодне темне місце на 3 тижні.
квашений часник - фото крок 4
Стежимо за кількістю розсолу - підливати в банки кип'яченої води, якщо потрібно.
квашений часник - фото крок 5
Через зазначений час квашений часник готовий!
квашений часник - фото крок 6
Ви можете законсервувати його, якщо хочете. Для цього розсіл злийте і приготуйте новий, залийте їм часник. А потім законсервуйте за тим же принципом, що і квашені огірки. Але взагалі-то такий часничок і без консервації простоїть у вас кілька місяців! Смачного; )

Схожі рецепти