Виноград на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Виноград в сиропе на зиму - смачний десерт, який сподобається і дорослим і дітям. Заготовлювати можна будь-який сорт винограду: білий, синій, з кісточками і без.
Рецепт, як приготувати виноград на зиму, у мене давно. Я щороку намагаюся заготовити хоч кілька баночок цих ласощів. Ми його їмо і просто ложкою з банки і додаємо в різні десерти, завжди виходить смачно, а дітям як подобається!
- Виноград - 700 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Виноград гарненько промийте під проточною водою. Відокремте ягідки від гілочок, пошкоджені ягідки приберіть.
У каструлі змішайте воду з цукром, доведіть до кипіння.
У гарячий сироп відправте ягідки і проваріть протягом 1 хвилини, потім зніміть з вогню і залиште на 30 хвилин. Потім знову доведіть до кипіння, provara 1 хвилину і зніміть з вогню.
До цього моменту баночки повинні бути підготовлені - чисті і стерилізовані. Заповніть баночки виноградом і залийте сиропом. Укупорьте металевими кришками. Після охолодження баночки приберіть в темне і прохолодне місце.
Вдалих заготовок!