Часник в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте запекти часник в духовці - і в вашій кухні весь день буде стояти дуже приємний запах часничку. Подавати такий часник можна як закуску або гарнір, використовувати в приготуванні страв.
Звичайно, часник з духовки вже не такий корисний, як свіжий, але своя принадність у ньому є. Найголовніше - нету різкого запаху і гострої пекучості, яка так неприємна багатьом з нас. А як смачно намазати такий часник на підсмажений тост і зверху покласти шматочок шинки або ковбаски…ммм…
А вже яку заправку для салату можна зробити з такого часничку. Читаємо рецепт приготування часнику в духовці і біжимо на кухню втілювати його в реальність.
1. Знімаємо з головок часнику верхню лушпиння і відрізаємо близько 1 см верхівки, щоб відкрився доступ до зубчикам.
2. У керамічну форму висипаємо сіль, разравниваем і укладаємо часник зрізами догори.
3. Поливаємо олією часник, щоб масло по можливості більше потрапило всередину головок.
4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 35-40.
Усе! Блюдо готово!
- Часник головки - 6 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Велика сіль - 1 Склянка
А вже яку заправку для салату можна зробити з такого часничку. Читаємо рецепт приготування часнику в духовці і біжимо на кухню втілювати його в реальність.
1. Знімаємо з головок часнику верхню лушпиння і відрізаємо близько 1 см верхівки, щоб відкрився доступ до зубчикам.
2. У керамічну форму висипаємо сіль, разравниваем і укладаємо часник зрізами догори.
3. Поливаємо олією часник, щоб масло по можливості більше потрапило всередину головок.
4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 35-40.
Усе! Блюдо готово!