Рецепт Часник в духовці фото

Часник в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Часник
Вегетаріанське харчування
На швидку руку, На сніданок, Фуршет

Спробуйте запекти часник в духовці - і в вашій кухні весь день буде стояти дуже приємний запах часничку. Подавати такий часник можна як закуску або гарнір, використовувати в приготуванні страв.

Звичайно, часник з духовки вже не такий корисний, як свіжий, але своя принадність у ньому є. Найголовніше - нету різкого запаху і гострої пекучості, яка так неприємна багатьом з нас. А як смачно намазати такий часник на підсмажений тост і зверху покласти шматочок шинки або ковбаски…ммм…

А вже яку заправку для салату можна зробити з такого часничку. Читаємо рецепт приготування часнику в духовці і біжимо на кухню втілювати його в реальність.

1. Знімаємо з головок часнику верхню лушпиння і відрізаємо близько 1 см верхівки, щоб відкрився доступ до зубчикам.

2. У керамічну форму висипаємо сіль, разравниваем і укладаємо часник зрізами догори.

3. Поливаємо олією часник, щоб масло по можливості більше потрапило всередину головок.

4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 35-40.

Усе! Блюдо готово!

  • Часник головки - 6 штук
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Велика сіль - 1 Склянка
Звичайно, часник з духовки вже не такий корисний, як свіжий, але своя принадність у ньому є. Найголовніше - нету різкого запаху і гострої пекучості, яка так неприємна багатьом з нас. А як смачно намазати такий часник на підсмажений тост і зверху покласти шматочок шинки або ковбаски…ммм…

А вже яку заправку для салату можна зробити з такого часничку. Читаємо рецепт приготування часнику в духовці і біжимо на кухню втілювати його в реальність.

1. Знімаємо з головок часнику верхню лушпиння і відрізаємо близько 1 см верхівки, щоб відкрився доступ до зубчикам.

2. У керамічну форму висипаємо сіль, разравниваем і укладаємо часник зрізами догори.

3. Поливаємо олією часник, щоб масло по можливості більше потрапило всередину головок.

4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 35-40.

Усе! Блюдо готово!

Схожі рецепти