Рецепт Маринований кавун на зиму фото

Маринований кавун на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Кавун
Пісні страви
На обід, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Маринований кавун - надзвичайно смачна і проста закуска, яка відмінно підходить до м'яса, птиці, рибі, запіканок і несолодким пирогів.

Для приготування маринованих кавунів підійдуть абсолютно будь-які кавуни і зовсім не обов'язково, щоб вони були червоні і зрілі. Насіння можна видалити, тоді є мариновані кавуни буде набагато зручніше. Якщо хтось ще не пробував цю чудову закуску, то обов'язково приготуйте. Відірватися неможливо. З одного кавуна вагою 2, 5-3 кг. Виходить 2 літрові банки готової продукції.

  • Кавун - 3 кілограма
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
маринований кавун на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування маринованих кавунів.
маринований кавун на зиму - фото крок 2
Кавун помийте, наріжте шматочками, udalite Екстремальні. Можна очистити кавун від насіння, але це не обов'язково.
маринований кавун на зиму - фото крок 3
Банки простерилизуйте. Викладіть на дно банки помитий кріп.
маринований кавун на зиму - фото крок 4
Додайте в банки шматочки кавуна, вставити їх, якомога щільніше.
маринований кавун на зиму - фото крок 5
Залийте банки окропом, накрийте кришкою і дайте постояти 20 хвилин.
маринований кавун на зиму - фото крок 6
Через 20 хвилин воду злийте в каструлю, а в банку додайте половину столової ложки крупної солі, одну столову ложку цукру і одну столову ложку 9% оцту.
маринований кавун на зиму - фото крок 7
Воду знову доведіть до кипіння і залийте в банку з кавуном. Закатати кришками, переверніть верх дном, укутайте і дайте постояти до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному приміщенні або в холодильнику.

Схожі рецепти