Маринований кавун на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Маринований кавун - надзвичайно смачна і проста закуска, яка відмінно підходить до м'яса, птиці, рибі, запіканок і несолодким пирогів.
Для приготування маринованих кавунів підійдуть абсолютно будь-які кавуни і зовсім не обов'язково, щоб вони були червоні і зрілі. Насіння можна видалити, тоді є мариновані кавуни буде набагато зручніше. Якщо хтось ще не пробував цю чудову закуску, то обов'язково приготуйте. Відірватися неможливо. З одного кавуна вагою 2, 5-3 кг. Виходить 2 літрові банки готової продукції.
- Кавун - 3 кілограма
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування маринованих кавунів.
Кавун помийте, наріжте шматочками, udalite Екстремальні. Можна очистити кавун від насіння, але це не обов'язково.
Банки простерилизуйте. Викладіть на дно банки помитий кріп.
Додайте в банки шматочки кавуна, вставити їх, якомога щільніше.
Залийте банки окропом, накрийте кришкою і дайте постояти 20 хвилин.
Через 20 хвилин воду злийте в каструлю, а в банку додайте половину столової ложки крупної солі, одну столову ложку цукру і одну столову ложку 9% оцту.
Воду знову доведіть до кипіння і залийте в банку з кавуном. Закатати кришками, переверніть верх дном, укутайте і дайте постояти до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному приміщенні або в холодильнику.