Солоний кавун
(покроковий рецепт з фото)
Літо - час активних заготовок на зиму. Що тільки господинь не закочують в банки: огірки, помідори, вишні, смородину, кавуни… що, вам не здається, саме кавуни! Спробуйте і ви.
Ця досить незвичайна закуска деяким може не сподобається, але ось, наприклад, мій чоловік просто обожнює солоні кавуни. Все потрібно спробувати, адже їх смак дійсно оригінальний і запам'ятовується. Вони виходять досить пружними і соковитими. Кожен для себе може вирішити, чи варто зрізати шкірку з кавуна. А далі дивіться рецепт, як приготувати солоний кавун.
- Кавун - 2 кілограма
- Вода - 1 літр
- Оцет - 70 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
1
У каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор і доведіть до кипіння. Кип'ятіть 10 хвилин.
2
Маринад процідіть і додайте оцет.
3
Кавун поріжте довільними шматочками, викладіть в стерилізовану 3-літрову банку, залийте гарячим розсолом і стерилізують будь-яким звичним способом 20 хвилин.
4
Закатати кришками, переверніть догори дном і укрийте для поступового охолодження.