Салат «кавун»
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на назву, такий салатик НЕ буде солодким, і кавуна в складі ви не побачите. Але точно можу вам сказати, салат "кавун" сподобається абсолютно всім, він стане справжньою окрасою столу.
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати салат "кавун", який здивує вас і ваших гостей не тільки своїм привабливим виглядом, але і цікавим смаком. Тут дуже вдале, як мені здається, поєднання продуктів, копчена грудка і гостра морквина надають страві пікантності, а овочі навпаки роблять його смак свіжим. Приготувати салат "кавун" в домашніх умовах до свята, я думаю, чудова ідея, таке частування точно оцінять всі.
1) Для початку нам потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти, тому курячу грудку ми нарізаємо невеликими кубиками, помідори також ріжемо маленькими шматочками. Далі трьом огірок на крупній тертці, змішуємо його з подрібненою зеленню, сир також потрібно натерти, маслини розрізати навпіл (або 3 шматочка кожну), цибуля - подрібнити.
2) Тепер беремо широке блюдо і починаємо викладати салат шарами. Першим шаром йде курка, її ми посипаємо нарізаною цибулею і злегка змащуємо майонезом.
3) Після курки робимо шар з моркви по-корейськи. Для того щоб салат було зручно їсти, морквину слід нарізати на шматочки невеликої довжини, цей шар також змащуємо майонезом.
4) Останнім шаром йдуть помідори, викладаємо їх рівномірно поверх морквини.
5) За бічній стороні салату викладаємо суміш огірка із зеленню, це буде "кавунова кірка" .
6) Посипаємо салат по колу тертим сиром, а зверху на зразок насіння кавуна кладемо нарізані маслини.
Готовий салат ставимо в центр святкового столу, щоб кожен зміг його спробувати. Приємного всім апетиту!
- Грудка куряча копчена - 1 штука
- Помідори - 2-3 штук
- Морква по-корейськи - 150 грам
- Сир твердий - 80-100 грам
- Огірок свіжий - 1 штука
- Майонез - 150-200 грам
- Пучок зелені свіжої- 1 штука (петрушка, кріп)
- Маслини - 5-6 штук (без кісточки)
- Лук червоний - 0, 5 штуки (по бажанню)
1) Для початку нам потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти, тому курячу грудку ми нарізаємо невеликими кубиками, помідори також ріжемо маленькими шматочками. Далі трьом огірок на крупній тертці, змішуємо його з подрібненою зеленню, сир також потрібно натерти, маслини розрізати навпіл (або 3 шматочка кожну), цибуля - подрібнити.
2) Тепер беремо широке блюдо і починаємо викладати салат шарами. Першим шаром йде курка, її ми посипаємо нарізаною цибулею і злегка змащуємо майонезом.
3) Після курки робимо шар з моркви по-корейськи. Для того щоб салат було зручно їсти, морквину слід нарізати на шматочки невеликої довжини, цей шар також змащуємо майонезом.
4) Останнім шаром йдуть помідори, викладаємо їх рівномірно поверх морквини.
5) За бічній стороні салату викладаємо суміш огірка із зеленню, це буде "кавунова кірка" .
6) Посипаємо салат по колу тертим сиром, а зверху на зразок насіння кавуна кладемо нарізані маслини.
Готовий салат ставимо в центр святкового столу, щоб кожен зміг його спробувати. Приємного всім апетиту!