Ірландський вівсяний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Хліб усьому голова, всім відома ця прописна істина. І немає нічого смачнішого домашнього свіжоспеченого хліба, аромат якого навряд чи когось залишить в байдужих. Ділюся цікавим рецептом!
Приготування цього хліба зовсім нескладна. Тут не застосовуються дріжджі і тому немає необхідності чекати, коли підніметься тісто. Усе, що вам буде потрібно, так це змішати інгредієнти і вже незабаром насолоджуватися корисної випічкою.
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 1, 5 чайних ложки
1. Подрібніть за допомогою блендера цільні зерна і вівсяну крупу до утворення дрібної крихти. Перемішайте борошно, цукор, сіль, розпушувач і соду з перемеленими зернами і вівсянкою.
2. Додайте до сухої суміші вершкове масло, йогурт або кефір, замісіть тісто. Якщо вологи не вистачає для схоплювання борошна, то додайте трохи молока. Тісто має вийти гладким.
3. Акуратно вимісити тісто на робочій поверхні стола, сформуйте кулю і перекладіть його в форму для випічки. Гострим ножем зробіть два поперечних надрізу і відправте в духовку на 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.