Рецепт Ірландський вівсяний хліб фото

Ірландський вівсяний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Вівсянка , Крупи
Дієтичне харчування
На обід , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хліб усьому голова, всім відома ця прописна істина. І немає нічого смачнішого домашнього свіжоспеченого хліба, аромат якого навряд чи когось залишить в байдужих. Ділюся цікавим рецептом!

Опис приготування:

Приготування цього хліба зовсім нескладна. Тут не застосовуються дріжджі і тому немає необхідності чекати, коли підніметься тісто. Усе, що вам буде потрібно, так це змішати інгредієнти і вже незабаром насолоджуватися корисної випічкою.

  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 1, 5 чайних ложки
ірландський вівсяний хліб - фото крок 1
1. Подрібніть за допомогою блендера цільні зерна і вівсяну крупу до утворення дрібної крихти. Перемішайте борошно, цукор, сіль, розпушувач і соду з перемеленими зернами і вівсянкою.
ірландський вівсяний хліб - фото крок 2
2. Додайте до сухої суміші вершкове масло, йогурт або кефір, замісіть тісто. Якщо вологи не вистачає для схоплювання борошна, то додайте трохи молока. Тісто має вийти гладким.
ірландський вівсяний хліб - фото крок 3
3. Акуратно вимісити тісто на робочій поверхні стола, сформуйте кулю і перекладіть його в форму для випічки. Гострим ножем зробіть два поперечних надрізу і відправте в духовку на 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Схожі рецепти