Білий хліб на заквасці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для того, щоб правильно спекти хліб вдома, потрібна спеціальна форма для випікання. І, звичайно, якась вправність, яка прийде з часом. Адже правильно зробити необхідну консистенцію не так легко.
Трохи нижче я докладно описала, як приготувати білий хліб на заквасці в духовці. Справа ця непроста, але результат того вартий. Після цього вам не захочеться купувати хліб в магазині, будете робити його самостійно вдома. Скоринка у нього буде підсмажена, а структура м'якоті - суха і щільна. Прекрасний рецепт для всієї родини!
- Борошно - 466 грам
- Вода - 250 грам
- Стартер Житня - 83 грам
- Рослинна олія - 25 грам
- Цукор - 14 грам
- Сіль - 6 грам
Житнє закваску в мисці розведіть у воді кімнатної температури. Після додайте сіль, цукор і масло, все перемішайте, щоб цукор розчинився.
Далі в цю суміш просійте борошно (через сито), замішуйте тісто. Додавайте борошна стільки, щоб тісто перестало липнути до рук.
Тісто викладіть у форму для випічки, змащену маслом. Розрівняйте його лопаткою і залиште в теплому місці на 8, 5 годин під харчовою плівкою і рушником.
Після цього в розігрітій до 200 градусів духовці випікайте хліб 20 хвилин. Потім зменшіть жар до 180 градусів і запікайте ще 20 хвилин. Приємною дегустації!