Рецепт Білий хліб в духовці фото

Білий хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 2
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дуже простий у приготуванні, ніжний і неймовірно смачний білий хліб в духовці в домашніх умовах - прекрасний варіант несолодкої випічки, який обов'язково варто взяти на замітку.

Опис приготування:

Перед вами один з найдоступніших варіантів, як приготувати білий хліб в духовці з мінімумом необхідних інгредієнтів. При бажанні ви можете використовувати спеції, різні насіння і зерна, щоб зробити його більш смачним і оригінальним.

  • Вода - 2 склянки
  • Борошно - 5 склянок
  • Рослинна олія - 1/4 склянки
  • Дріжджі - 4 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1.5 чайних ложки
білий хліб в духовці - фото крок 1
1. З тестом все досить просто. Для початку в глибоку миску надішліть теплу воду, додайте дріжджі і цукор. Ретельно перемішайте до розчинення.
білий хліб в духовці - фото крок 2
2. В окрему мисочку просійте борошно з сіллю.
білий хліб в духовці - фото крок 3
3. Влийте воду в муку, додайте олію, ретельно перемішайте.
білий хліб в духовці - фото крок 4
4. Викладіть тісто в мисочку, змащену маслом, накрийте рушником і дайте підійти в теплому місці. Час, за яке тісто збільшиться в об'ємі, залежить від якості дріжджів.
білий хліб в духовці - фото крок 5
5. Після першого підходу обомніте трохи тісто руками. Після другого викладіть на стіл і ретельно вимішайте ще раз.
білий хліб в духовці - фото крок 6
6. При бажанні можна розділити тісто на дві частини.
білий хліб в духовці - фото крок 7
7. Надайте тесту бажану форму. Білий хліб в духовці в домашніх умовах можна випікати як на деку, так і в жароміцної формі.
білий хліб в духовці - фото крок 8
8. Форму присипте борошном, викладіть до неї тісто. Я вирішила зробити 2 буханки. Накрийте рушником і дайте постояти приблизно півгодини. За цей час розігрійте до 180 градусів духовку.
білий хліб в духовці - фото крок 9
9. Ось і весь секрет, як приготувати білий хліб в духовці. Випікайте його, в залежності від розміру, від 30 до 55 хвилин. Остудіть трохи, дістаньте з форми і остудити на решітці. Смачного!

Схожі рецепти