Білий хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий у приготуванні, ніжний і неймовірно смачний білий хліб в духовці в домашніх умовах - прекрасний варіант несолодкої випічки, який обов'язково варто взяти на замітку.
Перед вами один з найдоступніших варіантів, як приготувати білий хліб в духовці з мінімумом необхідних інгредієнтів. При бажанні ви можете використовувати спеції, різні насіння і зерна, щоб зробити його більш смачним і оригінальним.
- Вода - 2 склянки
- Борошно - 5 склянок
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Дріжджі - 4 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1.5 чайних ложки
1. З тестом все досить просто. Для початку в глибоку миску надішліть теплу воду, додайте дріжджі і цукор. Ретельно перемішайте до розчинення.
2. В окрему мисочку просійте борошно з сіллю.
3. Влийте воду в муку, додайте олію, ретельно перемішайте.
4. Викладіть тісто в мисочку, змащену маслом, накрийте рушником і дайте підійти в теплому місці. Час, за яке тісто збільшиться в об'ємі, залежить від якості дріжджів.
5. Після першого підходу обомніте трохи тісто руками. Після другого викладіть на стіл і ретельно вимішайте ще раз.
6. При бажанні можна розділити тісто на дві частини.
7. Надайте тесту бажану форму. Білий хліб в духовці в домашніх умовах можна випікати як на деку, так і в жароміцної формі.
8. Форму присипте борошном, викладіть до неї тісто. Я вирішила зробити 2 буханки. Накрийте рушником і дайте постояти приблизно півгодини. За цей час розігрійте до 180 градусів духовку.
9. Ось і весь секрет, як приготувати білий хліб в духовці. Випікайте його, в залежності від розміру, від 30 до 55 хвилин. Остудіть трохи, дістаньте з форми і остудити на решітці. Смачного!