Домашній хліб на заквасці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати домашній хліб на заквасці в духовці. Він дуже ароматний, повітряний і неймовірно смачний. Це прекрасний варіант несолодкої випічки для всієї родини.
Перед вами, можна сказати, класичний рецепт домашнього хліба на заквасці в духовці без добавок. Але при бажанні ви можете в тісто додати найрізноманітніші спеції, насіння, зелень або сушені трави, наприклад. Виходить дуже смачний і корисний хлібець.
- Дріжджі - 200 мілілітрів
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 375 грам
- Борошно житнє - 100 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Приблизно за годину до початку процесу приготування необхідно дістати закваску з холодильника і дати їй постояти близько години в теплому місці.
2. Далі потрібно викласти закваску в глибоку миску, додати трохи житнього борошна і влити воду, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. Накрийте чистим рушником і залиште на ніч в місці, де тепло і немає протягу.
3. На ранок рецепт приготування домашнього хліба на заквасці в духовці переходить на наступний етап - заміс тесту. Додайте в мисочку сіль, цукор, рослинне масло і поступово всипати просіяне борошно.
4. Перекладіть тісто на робочий стіл, продовжуючи підсипати муку і замішувати тісто. Вимішуйте його як слід мінімум хвилин 10. Форму змастіть трохи маслом, викладіть тісто і приберіть його приблизно на годинку, щоб воно підійшло.
5. Далі можна присипати зверху кунжутним насінням або соняшнику і відправити форму в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
6. Дістаньте форму, змастіть верх розтопленим вершковим маслом, щоб вийшла більш апетитна скоринка. Надішліть назад і випікайте до готовності. Ось і весь секрет, як приготувати домашній хліб на заквасці в духовці.