Домашній хліб на заквасці в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Я велика любителька домашньої випічки. Так вже вийшло, що магазинні варіанти мені не до душі. Тому сьогодні я розповім про те, як приготувати домашній хліб на заквасці в хлібопічці.
Що може бути краще, ніж справжній домашній хліб? Виконаний на натуральній заквасці без додавання дріжджів, він принесе одну лише користь! У такій хлібець я додала житніх висівок, щоб було ще корисніше. Смак при цьому тільки покращився!
- Житнє борошно - 250 грам
- Житні висівки - 50 грам
- Дріжджі - 264 грам
- Вода - 200 грам
- Мед - 10 грам
- Солод - 26 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 10 грам
У підігріту воду додаємо мед і солод. Перемішуємо до однорідності. Заливаємо в чашу хлібопічки масло, zakvasku, медово-солодовую массу. Всипаємо борошно, сіль і житні висівки.
Відправляємо нашу чашу в хлібопіч. Виконуємо 1 заміс протягом десяти хвилин, допомагаємо грубці заважати масу силіконової лопаткою. 1 підйом займає 20 хв. Після виконуємо другий заміс: 5 хвилин і другий підйом (4 годину). Робимо після завершення 2 підйому рівні насічки на хлібі, щоб він легко розламується.
Потім печемо в режимі "випічка" 1 немає. 20 хв. Наш добротний хлібець готовий! Зберігаємо в рушник з бавовни або льону. Смачного!