Рецепт Домашній хліб на заквасці фото

Домашній хліб на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Дріжджі
Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Всім відомо, що домашніх хліб набагато смачніше і корисніше покупного магазинного. Якщо ви хочете, щоб у вас вдома завжди була буханець свіжого хлібця, то озбройтеся цим рецептом.

Щоб приготувати смачний домашній хліб, вам знадобиться закваска. Це дуже давній спосіб випікання хліба. Ним користувалися ще наші прабабусі. Прекрасна альтернатива дріжджовий випічці. Про те, як приготувати домашній хліб на заквасці, ви можете дізнатися з цього рецепта.

  • Дріжджі - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Борошно житнє - 50 грам
  • Вода - 360 грам
  • Сіль - 11 грам
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка
домашній хліб на заквасці - фото крок 1
Налийте в миску воду. Розчиніть в ній порцію солі. Додайте в воду просіяне борошно і закваску. Тісто має вийде трохи рідкуватий і досить липким.
домашній хліб на заквасці - фото крок 2
Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште в теплому місці, щоб воно почало підніматися. Кілька разів обминати тісто руками, коли воно досить підніметься.
домашній хліб на заквасці - фото крок 3
На робочу поверхню насипте просіяне пшеничне борошно вищого сорту. Викладіть на борошно тісто для хліба. Обминають його руками, звертаючи боки тесту в середину, щоб воно "дістатися" достатня кількість борошна.
домашній хліб на заквасці - фото крок 4
Коли тісто стане досить пружним і перестане липнути до рук, викладіть його в змащену олією форму для запікання. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на расстойку на півтори години.
домашній хліб на заквасці - фото крок 5
Коли тісто підніметься, поставте його в розігріту до двохсот двадцяти градусів духовку. Випікайте 20 хвилин, поставивши на дно духовки миску з водою. Потім миску приберіть і зменшіть температуру до двохсот градусів. Випікайте ще 30 хвилин. Духовку вимкніть і залиште в ній хліб остигати поступово.

Схожі рецепти