Домашній хліб на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Всім відомо, що домашніх хліб набагато смачніше і корисніше покупного магазинного. Якщо ви хочете, щоб у вас вдома завжди була буханець свіжого хлібця, то озбройтеся цим рецептом.
Щоб приготувати смачний домашній хліб, вам знадобиться закваска. Це дуже давній спосіб випікання хліба. Ним користувалися ще наші прабабусі. Прекрасна альтернатива дріжджовий випічці. Про те, як приготувати домашній хліб на заквасці, ви можете дізнатися з цього рецепта.
- Дріжджі - 50 грам
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Борошно житнє - 50 грам
- Вода - 360 грам
- Сіль - 11 грам
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
Налийте в миску воду. Розчиніть в ній порцію солі. Додайте в воду просіяне борошно і закваску. Тісто має вийде трохи рідкуватий і досить липким.
Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште в теплому місці, щоб воно почало підніматися. Кілька разів обминати тісто руками, коли воно досить підніметься.
На робочу поверхню насипте просіяне пшеничне борошно вищого сорту. Викладіть на борошно тісто для хліба. Обминають його руками, звертаючи боки тесту в середину, щоб воно "дістатися" достатня кількість борошна.
Коли тісто стане досить пружним і перестане липнути до рук, викладіть його в змащену олією форму для запікання. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на расстойку на півтори години.
Коли тісто підніметься, поставте його в розігріту до двохсот двадцяти градусів духовку. Випікайте 20 хвилин, поставивши на дно духовки миску з водою. Потім миску приберіть і зменшіть температуру до двохсот градусів. Випікайте ще 30 хвилин. Духовку вимкніть і залиште в ній хліб остигати поступово.