Рецепт Житній хліб в хлібопічці на заквасці фото

Житній хліб в хлібопічці на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджі
На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Хочу розповісти, як приготувати житній хліб в хлібопічці на заквасці. У мене, правда, житнього борошна було мало, тому хліб вийшов білим, але ви можете додати борошна або висівок побільше, якщо хочете!

Опис приготування:

Рецепт приготування житнього хліба в хлібопічці на заквасці досить простий, і вам така випічка точно сподобається. Смачна, ніжна і м'яка: то, що треба для частування рідних і близьких!

  • Борошно - 300 грам (в ідеалі - тільки житнє, у мене ж половина пшеничного і половина житній)
  • Дріжджі - 264 грам
  • Вода - 200 грам
  • Солод - 26 грам
  • Мед - 11 грам
  • Масло рослинне - 10 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
житній хліб в хлібопічці на заквасці - фото крок 1
1. Воду подогреем в мікрохвильовці, розчинний в ній мед і солод.
житній хліб в хлібопічці на заквасці - фото крок 2
2. У хлібопічку вливаємо олію, воду з медом, zakvasku. Додамо яйце, борошно і сіль. Включаємо програму замісу на 10 хвилин, підйому - 20 хвилин. Потім другий заміс - 5 хвилин, другий підйом - 2 годину.
житній хліб в хлібопічці на заквасці - фото крок 3
3. Випікаємо одну годину і двадцять хвилин. До повного остигання тримаємо хліб в чаші хлібопічки.
житній хліб в хлібопічці на заквасці - фото крок 4
4. Ось такий виходить гарний хлібець!

Схожі рецепти