Житній хліб в хлібопічці на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати житній хліб в хлібопічці на заквасці. У мене, правда, житнього борошна було мало, тому хліб вийшов білим, але ви можете додати борошна або висівок побільше, якщо хочете!
Рецепт приготування житнього хліба в хлібопічці на заквасці досить простий, і вам така випічка точно сподобається. Смачна, ніжна і м'яка: то, що треба для частування рідних і близьких!
- Борошно - 300 грам (в ідеалі - тільки житнє, у мене ж половина пшеничного і половина житній)
- Дріжджі - 264 грам
- Вода - 200 грам
- Солод - 26 грам
- Мед - 11 грам
- Масло рослинне - 10 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Воду подогреем в мікрохвильовці, розчинний в ній мед і солод.
2. У хлібопічку вливаємо олію, воду з медом, zakvasku. Додамо яйце, борошно і сіль. Включаємо програму замісу на 10 хвилин, підйому - 20 хвилин. Потім другий заміс - 5 хвилин, другий підйом - 2 годину.
3. Випікаємо одну годину і двадцять хвилин. До повного остигання тримаємо хліб в чаші хлібопічки.
4. Ось такий виходить гарний хлібець!