Рецепт Пшенично-житній хліб в хлібопічці фото

Пшенично-житній хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Житнє борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 6 г. 40 хв.

Пшенично-житній хліб приготувати дуже просто, якщо у вас є"помічниця" - хлібопічка. Хліб в ній завжди виходить вдалим, ароматним і дуже смачним. Я поділюся своїм рецептом з секретом!

Опис приготування:

Невелика кількість горілки допомагає процесу бродіння і при випічці верх хліба не опадає. Дотримуйтеся рецептури і випічка вас порадує.

  • Борошно пшеничне - 180 грам
  • Борошно житнє - 150 грам
  • Молоко сухе - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 2, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 1, 3 чайних ложки
  • Вода - 180 мілілітрів
  • Горілка - 1 Ст. Ложка
пшенично-житній хліб в хлібопічці - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Підігрійте воду до 36-38 градусів.
пшенично-житній хліб в хлібопічці - фото крок 2
Розчиніть в теплій воді сухе молоко.
пшенично-житній хліб в хлібопічці - фото крок 3
Завантажте в відерце хлібопічки інгредієнти згідно вашої інструкції. У моїй хлібопічці йдуть спочатку рідкі продукти, потім сухі. Користуйтеся програмою"Основний хліб" , час 3 немає. 40 хвилин.
пшенично-житній хліб в хлібопічці - фото крок 4
Під час замісу загляньте в хлібопічку, у вас повинен утворитися гладкий грудку. Тісто замішано правильно.
пшенично-житній хліб в хлібопічці - фото крок 5
Після закінчення процесу випічки і після звукового сигналу, дістаньте хліб. Перекладіть на дошку, покладіть на бік і витримайте в такому положенні 3 годину, якщо є можливість, то загорніть хліб в рушник залиште на ніч.
пшенично-житній хліб в хлібопічці - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти