Пшенично-житній хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Пшенично-житній хліб приготувати дуже просто, якщо у вас є "помічниця" - хлібопічка. Хліб в ній завжди виходить вдалим, ароматним і дуже смачним. Я поділюся своїм рецептом з секретом!
Невелика кількість горілки допомагає процесу бродіння і при випічці верх хліба не опадає. Дотримуйтеся рецептури і випічка вас порадує.
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Борошно житнє - 150 грам
- Молоко сухе - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1, 3 чайних ложки
- Вода - 180 мілілітрів
- Горілка - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти. Підігрійте воду до 36-38 градусів.
Розчиніть в теплій воді сухе молоко.
Завантажте в відерце хлібопічки інгредієнти згідно вашої інструкції. У моїй хлібопічці йдуть спочатку рідкі продукти, потім сухі. Користуйтеся програмою "основний хліб", час 3 немає. 40 хвилин.
Під час замісу загляньте в хлібопічку, у вас повинен утворитися гладкий грудку. Тісто замішано правильно.
Після закінчення процесу випічки і після звукового сигналу, дістаньте хліб. Перекладіть на дошку, покладіть на бік і витримайте в такому положенні 3 годину, якщо є можливість, то загорніть хліб в рушник залиште на ніч.
Смачного!