Рецепт Пшенично-житній хліб за годину фото

Пшенично-житній хліб за годину
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Молочні продукти , Кефір , Житнє борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пшенично-житній хліб за годину відрізняється відмінним смаком і виходить дуже смачним, незважаючи на те, що готується він досить швидко. За бажанням в тісто можна додати горіхи, цукати і сухофрукти.

Опис приготування:

Хліб можна приготувати значно швидше, ніж ми звикли, і цей рецепт - відмінне тому підтвердження! Пшенично-житній хліб виходить дуже смачним, корисним і ніжним. Особливістю цього хліба є те, що замість пресованих дріжджів необхідно використовувати розпушувач і соду. Також за бажанням можете додати кунжут, рубані горіхи, сухофрукти або цукати. Такий хліб відмінно підійде до перших страв. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати пшенично-житній хліб за годину.

  • Житнє борошно - 200 грам
  • Пшеничне борошно - 200 грам
  • Кефір (йогурт) - 300 мілілітрів
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Кмин - 1 Чайна ложка
пшенично-житній хліб за годину - фото крок 1
1. Змішайте житнє борошно, пшеничне борошно, соду, Кмин і розпушувач. Кефір змішайте з оливковою олією, медом і сіллю. З'єднайте обидві суміші і вимісити тісто.
пшенично-житній хліб за годину - фото крок 2
2. При необхідності додайте ще борошна, щоб тісто не прилипало до рук. Викладіть тісто в формі буханця на присипаний застелений пергаментним папером деко.
пшенично-житній хліб за годину - фото крок 3
3. Посипте хліб житнім борошном і зробіть зверху хрестоподібний надріз. Випікайте в розігрітій до 210 градусів духовці 40-45 хвилин. Повністю остудіть хліб. Смачного!

Схожі рецепти