Пшенично-житній хліб за годину
(покроковий рецепт з фото)
Пшенично-житній хліб за годину відрізняється відмінним смаком і виходить дуже смачним, незважаючи на те, що готується він досить швидко. За бажанням в тісто можна додати горіхи, цукати і сухофрукти.
Хліб можна приготувати значно швидше, ніж ми звикли, і цей рецепт - відмінне тому підтвердження! Пшенично-житній хліб виходить дуже смачним, корисним і ніжним. Особливістю цього хліба є те, що замість пресованих дріжджів необхідно використовувати розпушувач і соду. Також за бажанням можете додати кунжут, рубані горіхи, сухофрукти або цукати. Такий хліб відмінно підійде до перших страв. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати пшенично-житній хліб за годину.
- Житнє борошно - 200 грам
- Пшеничне борошно - 200 грам
- Кефір (йогурт) - 300 мілілітрів
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
1. Змішайте житнє борошно, пшеничне борошно, соду, Кмин і розпушувач. Кефір змішайте з оливковою олією, медом і сіллю. З'єднайте обидві суміші і вимісити тісто.
2. При необхідності додайте ще борошна, щоб тісто не прилипало до рук. Викладіть тісто в формі буханця на присипаний застелений пергаментним папером деко.
3. Посипте хліб житнім борошном і зробіть зверху хрестоподібний надріз. Випікайте в розігрітій до 210 градусів духовці 40-45 хвилин. Повністю остудіть хліб. Смачного!