Пшенично-житній хліб
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі рецепт пшенично-житнього хліба. Виходить дуже смачний хліб, який не порівняти з магазинним. Спробуйте, даю гарантію, - Вам сподобається!
Пшенично-житній хліб за моїм рецептом виходить надзвичайно смачним з пружним м'якушем і апетитною скоринкою. Якщо ж ви хочете м'яку, НЕ хрустку скоринку, то готовий хліб залиште остигати на решітці і прикрийте вологим рушником. Смачного!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Борошно житнє - 500 грам
- Дріжджі сухі - 10 грам (або 30 грам свіжих дріжджів)
- Тепла вода - 600-650 мілілітрів
- Курине яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1
У велику ємність влийте теплу воду (приблизно 40 градусів), додайте сіль, цукор і розмішайте до розчинення.
2
У воду просійте половину борошна, тобто 250 грам пшеничного і 250 грам житнього. Додайте дріжджі і вимішайте тісто.
3
Поставте тісто підростати на три години. Щогодини його переминається. Потім додайте другу частину борошна, яйце і поставте вимішувати тісто в комбайн з насадкою у вигляді гачка до тих пір, поки воно не буде однорідним, це займе близько 20 хвилин.
4
Після того, як вся мука введена в тісто і воно виглядає однорідним, залиште підходити прям в чаші до збільшення в обсязі на 45 хвилин.
5
Поки розігрівається духовка до 220 градусів, сформуйте буханки хліба на деку, присипаному борошном і залиште ще на 20-30 хвилин, щоб вийшов все повітря.
6
Після цього поставте деко в духовку. На дно духовки я ставлю мисочку з водою, щоб знизу буханки не підгоріли, але це Ви дивіться по своїй духовці. Випікати хліб слід близько години. Готовність перевіряйте зубочисткою.