Рецепт Пшенично-житній хліб з висівками фото

Пшенично-житній хліб з висівками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Крупи , Житнє борошно , Висівки
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Висівки дуже корисні, але не дуже смачні самі по собі. Тому їх легко можна замаскувати в будь-якій їжі. Найпростіше це зробити в хлібі. І смачно, і ситно, і корисно!

Опис приготування:

Якщо ви ще не пробували приготувати домашній хліб, то цей час настав. В процесі немає нічого складного. А домашній хліб завжди виходить смачніше і ароматні, ніж магазинний. Приступимо?

  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Борошно житнє - 170 грам
  • Висівки - 60 грам
  • Сіль - 1 чайних ложок
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Дріжджі пресовані - 40 грам
пшенично-житній хліб з висівками - фото крок 1
Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Додайте цукор і залиште постояти, хвилин 15.
пшенично-житній хліб з висівками - фото крок 2
Додайте висівки, сіль і рослинне масло.
пшенично-житній хліб з висівками - фото крок 3
Підсипати поступово два види борошна і замішують тісто. Готове тісто залиште в теплому місці для підходу приблизно на 1 час.
пшенично-житній хліб з висівками - фото крок 4
Потім тісто необхідно обмять.
Викладіть тісто на 2/3 в форми. Дайте підійти в теплі і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.
Готовий хліб загорніть в рушник і дайте охолонути.
пшенично-житній хліб з висівками - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти