Пшенично-житній хліб з висівками
(покроковий рецепт з фото)
Висівки дуже корисні, але не дуже смачні самі по собі. Тому їх легко можна замаскувати в будь-якій їжі. Найпростіше це зробити в хлібі. І смачно, і ситно, і корисно!
Якщо ви ще не пробували приготувати домашній хліб, то цей час настав. В процесі немає нічого складного. А домашній хліб завжди виходить смачніше і ароматні, ніж магазинний. Приступимо?
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Борошно житнє - 170 грам
- Висівки - 60 грам
- Сіль - 1 чайних ложок
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі пресовані - 40 грам
Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Додайте цукор і залиште постояти, хвилин 15.
Додайте висівки, сіль і рослинне масло.
Підсипати поступово два види борошна і замішують тісто. Готове тісто залиште в теплому місці для підходу приблизно на 1 час.
Потім тісто необхідно обмять.
Викладіть тісто на 2/3 в форми. Дайте підійти в теплі і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.
Готовий хліб загорніть в рушник і дайте охолонути.
Викладіть тісто на 2/3 в форми. Дайте підійти в теплі і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.
Готовий хліб загорніть в рушник і дайте охолонути.
Смачного!