Рецепт Пшенично-житній хліб з висівками фото

Пшенично-житній хліб з висівками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Крупи, Житнє борошно, Висівки
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Висівки дуже корисні, але не дуже смачні самі по собі. Тому їх легко можна замаскувати в будь-якій їжі. Найпростіше це зробити в хлібі. І смачно, і ситно, і корисно!

Якщо ви ще не пробували приготувати домашній хліб, то цей час настав. В процесі немає нічого складного. А домашній хліб завжди виходить смачніше і ароматні, ніж магазинний. Приступимо?

  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Борошно житнє - 170 грам
  • Висівки - 60 грам
  • Сіль - 1 чайних ложок
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Дріжджі пресовані - 40 грам
пшенично-житній хліб з висівками - фото крок 1
Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Додайте цукор і залиште постояти, хвилин 15.
пшенично-житній хліб з висівками - фото крок 2
Додайте висівки, сіль і рослинне масло.
пшенично-житній хліб з висівками - фото крок 3
Підсипати поступово два види борошна і замішують тісто. Готове тісто залиште в теплому місці для підходу приблизно на 1 час.
пшенично-житній хліб з висівками - фото крок 4
Потім тісто необхідно обмять.
Викладіть тісто на 2/3 в форми. Дайте підійти в теплі і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.
Готовий хліб загорніть в рушник і дайте охолонути.
пшенично-житній хліб з висівками - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти