Житній хліб на заквасці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом приготування житнього хліба на заквасці в духовці. Хлібець вийде шалено м'яким, смачним і дуже ароматним. Приступимо до приготування!
Важливо в процесі випікання двічі змастити поверхню хліба водою. Так він буде блищати зверху. В цілому хліб виходить дуже смачний. Відмінно підійде до бутербродів на сніданок або в обід до других страв. Спробуйте приготувати його будинку і поділіться результатами в коментарях, буде цікаво
- Житній стартер - 2, 5 Ст. Ложки (для закваски)
- Вода, житнє борошно - по 180 Грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Житнє борошно - 130 грам (для тіста)
- Сіль - 10 грам
- Вода - 230 мілілітрів
- Рослинна олія, потоку - по 1 Ст. Ложок
- Житня стартер - 300 грам
1
Для початку приготуємо закваску. Для цього змішаємо всі інгредієнти і залишимо їх на 16 годин для бродіння.
2
З ранку відокремлюємо від отриманої закваски 300 грам. З'єднуємо всі інгредієнти для тіста і перемішуємо до однорідності.
3
Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане липким. Можна скористатися кухонним комбайном. Тісто кладемо в миску, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.
4
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо туди тісто і приминає його вологою рукою. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на расстойку на 2 годину.
5
Духовку розігріваємо до 250 градусів, хліб випікаємо протягом 40 хвилин. Перші 10 хвилин з парою, інші - при температурі 200 градусів.
Хліб охолоджуємо і подаємо до столу. Смачного!
Хліб охолоджуємо і подаємо до столу. Смачного!